Meşhur Alaşehir Üzümü Tezgahlarda Yerini Aldı

Alaşehir Manşet Haber- Alaşehir'de üzüm bağlarında yetiştirilen şifa deposu üzümler tezgahlarda yerini almaya başladı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber -  Alaşehir'de yetiştirilen dünyaca ünlü üzümler tezgahlarda yerini almaya başladı. Şimdilik, erkenci üzüm çeşitleri arasında yer alan Süperior Seedless cinsi üzüm süslüyor tezgahları. Oluşumunu tamamlayan diğer üzüm çeşitleri ise hasat edildikçe tezgahtaki yerlerini alacaklar.

Korona virüs salgını nedeniyle özellikle pandemi sürecinde üzüme çok fazla rağbetin olduğunu belirten üzüm satıcısı Cengiz Kocatürk, "Yıllardır Piyadeler Mahallesi'nde Alaşehir-Salihli karayolu üzerinde tezgah açarak ilçemizin doğal yöresel ürünleri ile birlikte üzüm satışı yapıyorum. Pandemi sürecinde insanların doğal meyve ve sebzeye ilgisi çok arttı. İlk defa bu sene bu kadar fazla satış yaptım. Sezona çok güzel satış yaparak başladık. İnsanlar artık gazlı tür içecekler yerine doğal meyveleri tüketmeyi tercih ediyorlar" dedi.

"Kendi Ürünlerimizi Satıyoruz"

Sattıkları yöresel ürünlerle Alaşehir'in tanıtımını da yaptıklarını belirten Cengiz Kocatürk, "Kendi bağ ve bahçelerimizde yetiştirdiğimiz farklı üzüm çeşitleri ve incir gibi ürünlerin yanında yine kendi bahçemizin ürünlerinden yaptığımız kuru üzüm, salamura yaprak ve üzüm pekmezi de satıyoruz. Her yıl meyve ve sebzelerimizin yetişmesiyle birlikte yol boyunca kurulan tezgahlarda satış yapıyoruz. Günlük toplanıp, taze ve el yapımı olduğu için vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alıyorlar. Özellikle şehir dışından olanların çok dikkatini çekiyor ürünlerimiz. Yoldan geçerken durup alışveriş yapıyorlar. Bu sayede hem satmış olduğumuz ürünlerden para kazanıyoruz, hem de ilçemizde yetişen ürünleri sergileyerek tanıtımını yapmış oluyoruz" dedi.



manisa üzüm haberleri üzüm alaşehir üzüm alaşehir