Mersinli'den Alaşehir Devlet Hastanesi Açıklaması

Alaşehir Manşet Haber - 19. ve 20. Dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker'in kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu Alaşehir Devlet Hastanesi ile ilgili paylaşımlarına ilişkin önemli bir açıklama da, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli'den geldi.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir Devlet Hastanesi'nde görevli Ayhan Ünal hakkında ortaya atılan iddialar için Mersinli, "İlkokul mezunu çalışanın müdür olarak atandığı iddiaları tamamen asılsızdır. Bu kişi işçi kadrosunda hastanede görev yapmaktadır." dedi. Peki, Ayhan Ünal gerçekten işçi mi yoksa müdür olarak mı çalışıyor? 

19. ve 20. Dönem Manisa Milletvekili Tevfik Diker’in kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu Alaşehir Devlet Hastanesi ile ilgili paylaşımlarına ilişkin bir resmi açıklama da, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli'den geldi. Mersinli, "Alaşehir Devlet Hastanesi'nde yaşananlar için gerek savcılığımız, gerekse de Sağlık Bakanlığımız ve Sağlık İl Müdürlüğümüz müfettiş göndererek, gerekli şahıslar hakkında savunmalarını alarak idari soruşturma başlatılmıştır." dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli geçtiğimiz günlerde sağlık ve siyasetle ilgili kamuoyunda çıkan konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Berk Mersinli ilk olarak Alaşehir Devlet Hastanesi'nde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Mersinli, "Alaşehir Devlet Hastanesi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan iddialarla ilgili gerek savcılığımız, gerekse de Sağlık Bakanlığımız ve Sağlık İl Müdürlüğümüz müfettiş göndererek, gerekli şahıslar hakkında savunmalarını alarak idari soruşturma başlatılmıştır. Bu konuların muhatabı buralar olmaktadır.

Bizde siyaset olarak gerekli kişilerin istifalarını alarak üstümüze düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu olaylarda adı geçen ve iddialara maruz kalan çalışanların ise soruşturmanın selameti açısından Manisa'nın çeşitli ilçelerine nakilleri gerçekleştiğinin bilinmesini isteriz. Yine aynı hastanede ilkokul mezunu çalışanın müdür olarak atandığı iddiaları tamamen asılsızdır. Bu kişi işçi kadrosunda hastanede görev yapmaktadır. Öte yandan özel işletmelerde ve hastanelerde gerçekleştirildiği iddia edilen çirkin söylentilere karışmamızın doğru olmadığını düşünüyor, bunları kınadığımızın da altını çizmek isterim. gerek adli makamların gerek Manisa Valimiz, gerekse de il sağlık müdürümüz kamuoyunu meşgul eden bu iddialarla ilgili gerekli hassasiyeti göstereceğini düşünüyoruz" dedi.

Ayhan Ünal'ın Görevi Ne? 

19 ve 20. dönem Doğru Yol Partisi Manisa Milletvekili Tevfik Diker, Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi’nde yaşananlarla ilgili iddialarında açıklama yaparken gelişmeler sonrasında hastanenin İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İbrahim Key’in istifa ettirildiğini dile getiriyor. Aynı açıklamada, Ayhan Ünal’ın bahsedilen hastaneye müdür olarak görevlendirildiği de söyleniyor.

Tevfik Diker’in yaptığı açıklamadan bu yana, çeşitli Facebook ve Twitter hesapları da Ayhan Ünal’ın müdür olduğu iddiasını paylaştı.

Ancak, Ayhan Ünal isimli vatandaşın Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi’nin başına müdür olarak atandığı iddiası doğru değil. Konu ile ilgili Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimliği ile yapılan görüşmede, ortaya çıkan iddialar sonrasında İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İbrahim Key’in istifa ettiği iddiası doğrulandı. Fakat yerine Ayhan Ünal’ın değil, vekaleten Manisa Salihli Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Niyazi Cengiz’in görevlendirildiği belirtildi. Ayhan Ünal ise aynı hastanede “Personel Şefi” olarak çalışıyor. 

Alaşehir Devlet Hastanesi Vekil Müdür Niyazi Cengiz

Teyit.com'un Manisa Salihli Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Yazı İşleri Müdürlüğü ile yaptığı görüşmede Niyazi Cengiz’in Temmuz 2019 itibariyle hem Salihli hem de Alaşehir Devlet Hastanelerinde müdürlük görevini yürüttüğü anlaşıldı. 

Ayrıca, Teyit.com'un ulaştığı Manisa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi Tahsin Demirelli de yapılan görüşmede Niyazi Cengiz’in geçici bir süreliğine müdürlük yapacağını doğruladı. Görüşmede Demirelli, İbrahim Key’in istifasından sonra Niyazi Cengiz’in vekaleten Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak atandığını, bu pozisyona henüz kalıcı birinin yerleştirilmediğini, yerleştirildiğinde bunu duyuracaklarını bildirdi. 

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nün resmi Facebook sayfasında yer verilen açıklamada Ayhan Ünal ile ilgili internette yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor. 

Ayhan Ünal, Personel Şefi Olarak Çalışıyor

Teyit.com, konuyla ilgili Ayhan Ünal’a da ulaştı. Ünal ile yapılan telefon görüşmesinde kendisi de hastanenin müdürü olduğuna ilişkin iddiaların doğru olmadığını, Manisa Alaşehir Devlet Hastanesi Müdürü olarak değil hastanenin “Personel Şefi” olarak görev yaptığını belirtti. 

alaşehir devlet hastanesi alaşehir devlet hastanesi sex skandalı alaşehir devlet hastanesi ayhan ünal alaşehir devlet hastanesi soruşturma alaşehir devlet hastanesi olay alaşehir hastane sex alaşehir hastane skandal ayhan ünal alaşehir hastane haberleri