MEB Ücretsiz Tablet Başvurusu Başladı Mı? Detaylar...

MEB ücretsiz tablet başvurusu hakkında tüm detayları paylaşıyoruz! Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Bedava tablet başvuru formu ve daha fazlası...

Reklam
Reklam

Öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliği sağlayabilmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Fatih Projesi kapsamında ücretsiz tablet dağıtımı yapmaya başlamıştı. MEB ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? Sizlere açıklayacağız…

İlkokul 1. sınıftan itibaren lise son sınıfa kadar ihtiyaç sahibi olan öğrencilere bedava tablet dağıtımı yapılan Fatih projesi uzun süredir hayata geçirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet başvurusuna dair detayları paylaştık! İşte ayrıntılar...

MEB 2023 Ücretsiz Tablet Başvurusu Ekranı Açıldı Mı?

2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca düzenlenen ücretsiz okul tablet başvurusu yine geçen senelerdeki gibi 1. sınıf dahil olmak üzere 12. sınıfa kadar her kademeden öğrenciyi ilgilendirmektedir.

Fatih Projesi kapsamında bu sene de özellikle ihtiyaç sahibi aileler başvuru programını yakından takip edebilirler. MEB ücretsiz tablet dağıtımı ile ilgili çalışmalara başladığını ifade etmiştir. 2023 yılında bedava tablet başvuru formu oluşturulduğu takdirde formu doldurarak sizler de çocuklarınız için başvurularda bulunabilirsiniz.

Daha önce bu fırsatı hiç duymayanlar için kısaca Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunmuş olduğu bu hizmetten şu şekilde bahsedebiliriz; MEB tarafından tamamen ücretsiz şekilde dağıtılmakta olan tabletler öğrencilerin eğitim alanında kullanabilecekleri temel özelliklere sahiptir. MEB ücretsiz tablet başvurusunu nasıl yapacağınızı açıklayacağız!

Bu tabletler öğrencilerin; kitapları, eğitim videoları, derslerde kullanabilecekleri materyalleri ve ödevlerini yapabilecekleri çeşitli uygulamaları içermektedir.

MEB Ücretsiz Tablet Başvurusu İçin Hangi Şartlar Sağlanmalı?

2023 yılı MEB ücretsiz tablet başvurusu için gerekli olan şartlar herkes tarafından merak konusu olmaktadır. MEB ücretsiz tablet başvuru formunu doldurabilmek için bir takım şartları karşılayabiliyor olmanız gerekmektedir.

MEB 2023 yılı eğitim öğretim döneminde ücretsiz tablet kimlere verilir? MEB ücretsiz tablet başvuru şartları aşağıdaki gibidir:

İlkokul, ortaokul veya lise öğrenimi görüyor olmak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Muhtaçlık sınırının alt düzeyinde geliri olan bir hanede yaşamak.

Yukarıda belirtilen şartlar sağlandığı takdirde MEB ücretsiz tablet başvurusu için gerekli olan tüm başvurularda bulunabilirsiniz.

Bunun yanı sıra afetlere, engelli, yetim, şehit ve gazi yakını veyahut kronik hastalığı bulunan öğrenciler bedava tablet başvurusu gerçekleştirebilmektedir.

Belirttiğimiz şartları taşıyan ihtiyaç sahibi öğrencilerin tamamına Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca ücretsiz tabletler dağıtılıyor. İhtiyaç sahibi olan çocukların ücretsiz şekilde tablet elde edebilmeleri için ek bir başvuru yapmalarına gerek kalmıyor. MEB ücretsiz tablet başvurusunu bakanlık otomatik olarak alsa da e-Devlet gibi bir seçenekte yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tablet dağıtımı için; dayanışma vakıflarından veya belediyelerden burs yardımı, giysi yardımı ve kırtasiye yardımı gibi yardımlar alan çocuklara da ücretsiz tabletler dağıtmaktadır.

MEB Ücretsiz Tablet Başvurusunda Hangi Marka Tablet Dağıtıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen son model General Mobile marka tableti dağıtımı gerçekleştirilmişti. Öğrenciler yaklaşık 3.000 TL değerinde olan bu ürünü ücretsiz şekilde elde etmişti.

General Mobile e-tab 20 marka tablet öğrencilerin eğitim öğretim süreçleri boyunca ihtiyaç duydukları birçok özelliği barındırıyor. Bu tabletler MEB tarafından öğrencilere Eba uzaktan eğitim derslerine katılabilmeleri için veriliyor.

Derslere daha iyi bir katılım sağlayabilmek için 25 GB internet paketi ücretsiz şekilde sağlanıyor. En son 12 ila 18 Nisan arasında ihtiyaç sahipleri için tablet dağıtımında bulunan MEB öğrenciler için yeni eğitim ve öğretim döneminde ücretsiz tablet dağıtımının mümkün olabileceği şekilde bir açıklama yapmamıştır. MEB ücretsiz tablet başvurusu olumlu sonuçlanırsa, bu marka tabletlerden herhangi birisi size ulaşacaktır.

MEB yeni eğitim öğretim döneminde ücretsiz tablet dağıtımı haberi ilettiği zaman sizler için bu bilgiyi sayfamızda paylaşacağız. MEB 2023 yılı ücretsiz tablet haberleri hakkında detaylı bilgiler almak için sitemizi yakından takip edebilirsiniz.

Bedava Tablet Başvurusu Formu Yayınlandı Mı?

MEB ücretsiz tablet başvurusu yapmanız için herhangi bir form yayınlamamaktadır. Tablet yardımı başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik olarak sisteme dâhil edilerek alınıyor. Ek olarak durumunuzu bildirmek için e-Devlet başvuru formunu kullanabilirsiniz.

MEB tablet başvurusu formu için aşağıdaki bağlantıdan yararlanabilirsiniz:

Başvuru Formu: e-Devlet Eğitim Öğretim Yardım Talebi

MEB tablet başvurusu yapmak için ek bilgilerle devam edelim…

EBA Tablet Başvurusu Alıyor Mu?

Öğrenciler, eğitim öğretim döneminde EBA TV ve online sitesini kullanarak video eğitimlere ulaşabiliyorlar. Bunun bilincinde olan aileler ise EBA tablet başvurusunun yapılıp yapılamayacağını merak ediyor.

Günümüzde EBA üzerinden ücretsiz tablet başvurusu yapılmamaktadır. Başvurular, MEB aracılığıyla alınsa da e-Devlet üzerinden talep formu da doldurabiliyorsunuz. MEB ücretsiz tablet başvurusu konusunda e-Devlet üzerinden başvuruları alabilir. İşte detaylar…

E-Devlet Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet'ten MEB ücretsiz tabletlerle ilgili herhangi bir başvuru ekranı bulunmamaktadır. Fakat ihtiyaç sahipleri e-Devlet'ten belediye tablet yardımlarına başvuruda bulunabilir.

Dar gelirli öğrenciler için MEB'in yapmış olduğu ücretsiz tablet yardımlarından başvurular henüz internet üzerinden gerçekleştirilmemektedir. Yukarıda verdiğimiz bağlantı üzerinden sadece e-Devlet eğitim yardımı ön talep formu doldurulabiliyor.

Bu nedenle internette dolaşan MEB ücretsiz tablet başvuru linkleri için haberlere itibar etmemenizi tavsiye ederiz. MEB ücretsiz tablet başvurusu detaylarını anında öğrenmek için web sitemizi takip edebilirsiniz.

Resmi sitesi üzerinden e-Devlet'ten veya herhangi bir online platform üzerinden ücretsiz tabletler için başvuru bulunmamaktadır. Öğrenciler ve veliler şu an için ücretsiz şekilde verilen tabletlere online başvuru yapamamaktadır.

Öğrencilere tablet yardımı başvurusu hakkındaki eklemek istediklerinizi YORUMLAR sekmesinden bize ulaştırabilirsiniz. ????

MEB ücretsiz tablet başvurusu Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet başvurusu