Maski'den, Alaşehir'e Yeni Sondaj

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçesine bağlı Soğukyurt Mahallesi'ndeki cazibeli su kaynağında yaşanan su yetersizliği nedeni ile yeni sondaj çalışmasına başladı.

Reklam
Reklam

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yeni sondaj çalışmalarıyla ilçe merkezleri ve mahallelere yeterli ve kesintisiz su temin ediyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Alaşehir'in Soğukyurt Mahallesi'nin içme suyu kaynağında yaşanan su yetersizliği nedeni ile sondaj çalışmasına başladı. 196 metrede delgi çalışmalarının tamamlandığı sondajdan suyun içilebilirlik analizi için numune alımı gerçekleştirildi.

"MASKİ sayesinde suyumuza kavuşacağız"

Soğukyurt Mahalle Muhtarı Yusuf Korkmaz, "Mahallemizde şimdiye kadar cazibeli su kullanıyorduk. Kaynağımız yetersiz gelmeye başladı. Suyu, kısıtlı olarak evlere verebiliyorduk. MASKİ sağ olsun sondaj çalışmasını başlattı. Sondajımızın delgi çalışması tamamlandı. Suyun analizi yapıldıktan sonra inşallah yeterli içme suyuna kavuşacağız. Mahallemizin su sorununu çözmek için yapılan bu hizmetten dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun'a teşekkür ederim" dedi.

alaşehir sondaj alaşehir maski