Marketlerde Poşet 25 kuruşa Satılacak

Marketlerde verilen poşetler 1 Ocak 2019'dan itibaren 25 kuruş olacak. Uygulama sayesinde çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

 

Doğada tamamen çözülmesi yüzlerce yılı geçen poşetler marketlerde artık 25 kuruşa satılacak.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Hem maliyeti açısından hem de insan sağlığına verdiği zarardan kurtarılması açısından önemsiyoruz. Ülke olarak bu dönüşüm bilincine kavuşmamız başta ekonomimize, doğamıza ve sağlığımıza da olumlu geri dönecektir" dedi.

ÜCRETSİZ SON YIL

1 Ocak 2018 itibariyle marketlerden ücretsiz şekilde alınan plastik poşetlerin ücretli olması için adımlar atılmıştı. Ancak bu tarih 1 yıl ertelenmiş, konuyla ilgili kamuoyu oluşturulmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 günlük eylem planı kapsamında Ekim 2018'e çekilen ücretli plastik poşet düzenlemesi, ilk ertelendiği 1 Ocak 2019 tarihine geri döndü. 2018, Türkiye'de plastik poşetlerin ücretsiz olarak dağıtıldığı son yıl olacak. Bu tarihten sonra özellikle süper marketlerin bu poşetleri ücretle vermesi sağlanacak.

Uygulanacak taban ücret 25 kuruştan az olmamak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyon aracılığı ile belirlenecek ve her yıl için güncellenecek.

market poşet ücretli market poşet 25 kuruş