Manisa ve İlçelerinde Seçim Sonuçları

Alaşehir Manşet Haber - Dün gerçekleştirilen 31 Mart Yerel seçim sonuçları resmi olmayan sonuçlara göre Manisa'da da belli olmaya başladı. İşte Manisa ve ilçeleri seçim sonuçları ve oy oranları...

Reklam
Reklam

 

Vatandaşlar Manisa ilinde 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gitti. Oy verme işleminin Manisa için saat 17.00’de bitmesiyle oy sayımına geçildi. YSK’nın yayın yasağını kaldırmasıyla beraber 2019 Manisa seçim sonuçları da açıklanmaya başladı. İşte Manisa il ve ilçeleri yerel seçim sonuçları, oy oranları.

Alaşehir'de CHP Kazandı 

Alaşehir'de Millet İttifakı adayı CHP’li Ahmet Öküzcüoğlu 32.571 oyla Alaşehir'de kullanılan oyların %49.49'unu alırken, Cumhur İttifakı Alaşehir adayı Ali Uçak ise 30.012 oy ile oyların %45.61'ini aldı. İşte detaylar :

CHP, Manisa'da 4 Belediyeyi Kazandı

2014 yerel seçimlerinde Manisa'daki bütün belediyelerini kaybeden CHP, 2019 seçimlerinde 4 ilçede belediye başkanlığını kazandı.

CHP, 2019 yerel seçimlerinde hiçbir belediyesinin olmadığı Manisa'da 4 büyük ilçenin belediye başkanlığını kazandı. CHP, AK Parti'de bulunan Akhisar ve Saruhanlı belediyeleri ile MHP'de bulunan Alaşehir ve Turgutlu belediyelerini kazanmayı başardı. Akhisar'da Besim Dutlulu, Alaşehir'de Ahmet Öküzcüoğlu, Turgutlu'da Çetin Akın ve Saruhanlı'da da Zeki Bilgin, CHP'de seçimi kazanan belediye başkanları oldu.

Manisa’nın ilçelerinde yaşanan seçim sonuçları aşağıdadır :

 

 

manisa 2019 seçim sonuçlarını alaşehir seçim sonuçları alaşehir 45 haber