Manisa Şehir Hastanesi Açıldı

Manisa Şehir Hastanesinde çalışmalar tamamlandı. Dev sağlık tesisi, hizmet vermeye başladı.

Reklam
Reklam

 

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından kamu-özel iş birliğinde 178 bin metrekare kapalı hizmet alanında toplam 235 milyon avroluk yatırım tutarıyla 2 yıl önce yapımına başlanan Manisa Şehir Hastanesinde inşaat çalışmalarının ardından, iç mekan düzenleme, cihaz tedariki ve diğer ihtiyaçlar da tamamlandı.

Adeta 5 yıldızlı otel konforundaki dev sağlık tesisinin sağlık hizmetine başlamasıyla devlet hastanelerinin yatak kapasitesi de bine ulaştı.

Manisa Şehir Hastanesinde, 122 yoğun bakım ünitesi olan 19 ameliyathanesi ve 558 yatak kapasitesi var. Bütün odalarında banyo-duş kabinleri mevcut. 

Manisa Şehir Hastanesinde odaların çok geniş olduğunu anlatan Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici,, "Tek kişilik odaların çokluğu nedeniyle halkımız 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmetini alacak. Ayrıca yoğun bakım yatak sayısının fazla olması çok büyük bir avantaj." şeklinde konuştu.

Yemenici, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen heyetin, hastanede incelemede bulunduğunu dile getirerek, bakanlık heyetinin incelemesinin ardından hastanenin 27 Ekim Cumartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlanmasına karar verildiğini sözlerine ekledi.

manisa şehir hastanesi şehir hastanesi necip yemenici