Manisa'lı dernekler "birlik beraberlik ve dayanışma" için sahaya indi

Soner VATANEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehirliler Derneği, Salihlililer Derneği, Sarıgöllüler Derneği ve Kulalılar Derneği, Alaşehir Kemaliyeliler Derneği gibi bölgemizdeki derneklerin katılımı ile 2020 yılında 12 Manisa derneğinin kurduğu 45 Manisa Dernekler Birliği toplantısı uzun bir aradan sonra yeniden toplandı.

45 Manisa Dernekler Birliği,  2. Olağan toplantısı yapıldı. Toplantıya Sarıgöllüler Derneği, Kulalılar Derneği, Demirci Yörük Efe Derneği, Köprübaşılılar Derneği, Alaşehir Kemaliyeliler Derneği Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile kurulum aşamasında olan Turgutlulular Derneği yönetim kurulu katıldı. Toplantı; birlik, beraberlik ve dayanışmayı arttırmanın yanı sıra "Dernekler Birliği"ni temsil edecek "Temsil Grubunu" oluşturmak amacıyla yapıldı. Bu temsil grubu, Manisa'yı her makamda temsil edeceği için siyasi ve sunumda öncü ve tecrübeli kişiler tercih edildi.Temsil Grubuna Sarıgöllüler Derneği Üyesi ve Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Zehra Ongun temsil grubu sözcüsü seçilirken, Gülay Pekcan, Ali Darcan, Tuğçe Keser ve Ahmet Kandemir temsil kurulunda yer aldılar.

Toplantıda, derneklerin yapmış oldukları faaliyetler ele alınırken ve Manisa ilçelerinde yaz bitiminde yapılması planlanan etkinlikler, İzmir’de yapılacak olan etkinlikler detaylı bir şekilde konuşuldu. Manisa Dernekler Birliği grubu sözcüsü ve aynı zamanda Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Zehra Ongun, Manisa Dernekler Birliği'nin Manisa ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların seslerinin daha gür bir şekilde duyulabilmesi, sorunlarının giderilmesi ve özellikle ilçelerin tanıtımında çok önemli bir sorumluluk aldığını dile getirerek; "Dernekler Birliğimiz her geçen gün büyüyor. Birliğimiz, Eylül ayında İzmir'de büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Bu organizasyon ile Manisa ve İlçelerinde üretilen tarımsal ürünleri İzmir'de tanıtılacak. Ayrıca İzmir'de yaşayan Manisalılar da bu organizasyon ile bir araya gelmiş olacaklar. Tüm Manisa’nın ve Manisalıların Sesi olmak istiyoruz. Amacımız hem Manisa da hem de Manisa dışında yaşayan Hemşehrilerimizi bir arada ve iletişim içinde olması için güç birliğine davet ediyoruz" dedi.

45 MANİSA DERNEKLERİ BİRLİĞİNDE YER ALAN DERNEKLER; (ALFABETİK SIRAYA GÖRE)

1 –   Akhisarlılar Derneği,                             Bşk. Ergun Kındıroğlu 

2 –   Alaşehirliler Derneği                             Bşk. Rasim Kırkaş

3 –   Alaşehir Kemaliyeliler Derneği            Bşk. Ahmet Kandemir

4 –   Demircililer Derneği                              Bşk.Yrd Mehmet Öztürk

5 –   Manisa Demirci Yörükler Derneği       Bşk. Osman Yılmaz

6 –   Gördesliler Derneği                               Temsilci. Ahmet Bitek

7 –   Genç Kulalılar Derneği                          Bşk. Eşref Arık

8 –   Kulalılar Derneği                                    Bşk. Veli Topal

9 –   Köprübaşılılar Derneği                          Bşk. Şemsettin Aydın

10 – Salihlililer Derneği                                 Bşk. Cengiz Ülkü

11 – Sarıgöllüler Derneği                              Bşk. Halil Yıldırım

12 – Selendililer Derneği                              Bşk. Alaaddin Kurt




alaşehirliler derneği salihlililer derneği sarıgöllüler derneği kulalılar derneği alaşehir kemaliyeliler derneği 45 manisa dernekler birliği