Manisa Dernekler Birliğinden İzmir'de Gövde Gösterisi

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehirliler Derneği, Alaşehir Kemaliyeliler Derneği, Salihliler Derneği ve Sarıgöllüler Derneği gibi 17 farklı derneğin birleşimi ile oluşturulan 45 Manisa Dernekleri Birliği'nce İzmir'de yapımı planlanan Manisa Kültür Festivali'ne sayılı günler kaldı. Sonbaharın ilk ayında yapımı planlanan festival için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Dernek üyeleri son olarak Bornova'da düzenledikleri kahvaltı programı ile bir araya gelerek yapılması planlanan organizasyonun detayları konuşuldu. 

İzmir’de yaşayan Manisa derneklerinin dayanışması amacıyla kurulan 45 Manisa Dernekleri Birliğinin düzenlediği kahvaltı Bornova Çamdibi Atatürk Parkında gerçekleşti.
“Manisa Dernekleri Kahvaltısı” adı altında düzenlenen kahvaltıya Akhisarlılar Derneği, Alaşehirliler Derneği, Alaşehir Kemaliyeliler Derneği, Demirci Yörük Efe Derneği, Gördesliler Derneği, Kulalılar Derneği, Köprübaşılılar Derneği, Salihliler Derneği, Sarıgöllüler Derneği, Selendililer Derneği, Turgutlular Derneği, Manisa İlçeleri Derneği, Balçova Manisalılar Derneği, Bornova Manisalılar Derneği, Manisalılar Derneği, İzmir Manisalı iş İnsanları Dernekleri ile Bornova Yeşilova Çamdibi bölgesinde yaşayan 500’ü ulaşan Manisalıların katılımı oldu. 

Açılış Konuşmasını 45 Manisa Dernekleri Birliği Sözcüsü Zehra Ongun’un yaptığı Kahvaltıya Bornova Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa İduğ’da katıldı. Zehra Ongun konuşmasında “Hemşehrilerimizle böylesine yoğun katılımlı bir kahvaltıda bir araya gelmek bizleri çok memnun etti. Bu kahvaltımız önümüzdeki aylarda yapacağımız Manisa ilçeleri yöresel kültürümüzü tanıtma ve yaşatmak adına MANİSALILAR KÜLTÜR FESTİVALİ ‘ni duyuru etkinliği olarak bir araya geldik. Festivalimiz ile birlikte başka etkinliklerle de Manisa hemşehrilerimiz ile daha sık bir araya  gelmeyi hedefliyoruz. Sizler de bu etkinliklerimize katılım sağlarsanız bizlere güç vermiş olursunuz. Her geçen gün daha fazla hemşehrilerimize ulaşmış olur, gücümüze güç katmış oluruz. Ve son söz olarak “EN DEĞERLİMİZ VEFA, ORTAK AMACIMIZ MANİSA” diyoruz. Tüm hemşehrilerimiz kahvaltımıza hoş geldiniz, ayaklarınıza sağlık.” dedi. 

Daha sonra Manisalı derneklere ve misafirlere seslenen Bornova Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa İduğ, “Artık Manisa ile İzmir’in arasında hiç mesafe kalmadı. Ve bu sınıra Manisa ile komşu olmak Bornova Belediye Başkanı olarak beni çok mutlu ediyor. Onun için Manisalılar için İzmir’in kapısı Bornova’dır. Ben Bornova olarak ilerleyen günlerde etkinliklerinize ev sahipliği yapmaktan sonsuz mutlu olurum. Ve bu kahvaltıyı saymıyorum, daha kalabalık bir yemekte bir araya gelmeyi isterim. Bizimle yapacağınız her etkinlikte Manisalılarının yanında olmak beni memnun eder. Komşuluk bunu gerektirir. Sizlerle bu kahvaltıda bir arada olmaktan çok mutlu oldum” diyerek sözlerini tamamladı. 
Manisa Dernekleri Kahvaltısına Demoratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe’de katıldı. Manisalılar ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Karakülçe sözlerinde sivil toplum kuruluşlarının ve örgütlenmenin önemine değindi.
Manisa'dan merkez ve ilçelerden kahvaltıya katılan Manisalılar Derneği Başkanı Sayin Yunus Emre Şahin ve Manisa Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Yüksel Ülker ve Manisali İş Dünyasi Dernekleri Başkanları ve üyeleri de kahvaltiya katilim sağladilar. Misafirlerin ortak düsünceleri bir arada olmaktan çok mutlu olduklarını ve bu tür buluşmaların bundan böyle daha çok olması gerektiğini dile getirdiler.

Kahvaltının kalan kısmında Manisalı tüm derneklerin başkanlarına ve yöneticilerine söz verildi. Duygular ve düşünceler dile getirildi. Yaz sonu yapılacak olan “Manisalılar Festivali”nde buluşulmak üzere söz verildi. Toplu resim çekimi ile kahvaltı sona erdi.
Kahvaltinin gerçeklesmesinde emeği geçen 45 Manisa Dernekleri Temsil Heyetine ve Turgutlulular Derneği Başkanı Ali Darcana, kahvaltı mekanı Ata Kafeye, Bornova Belediye Başkanı Sayın Dr. Mustafa İduğ'a ve ekibine, bu kahvaltıya değerli zamanlarında vakit ayırıp aramızda olan tüm. hemşehrilerimize, derneklere ve başkanlarımıza sonsuz teşekkürü borç biliriz! Hep beraber çok güçlüyüz.

alaşehir kemaliyeliler derneği alaşehirliler derneği kulalılar derneği köprübaşılılar derneği salihliler derneği sarıgöllüler derneği selendililer derneği