Manisa'da Yağmur Hayatı Felç Etti

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'da üç gündür devam eden sağanak yağmur hayatı adeta felç etti.

Reklam
Reklam

 

Manisa'da son 3 gündür aralıksız devam eden sağanak hayatı olumsuz olarak etkiledi. Manisa kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde yaşanan su baskınları vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Aşırı yağışlar nedeniyle yollar sular altında kalırken, tarım arazileri de adeta göle döndü. Yunusemre ilçesine bağlı Spil Mahallesi kenarından geçen Devlet Su İşlerine ait sulama kanalının taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerinde su baskınları meydana geldi. Evlerin bahçeleri ve odaları göle dönerken içeri giren sular evlerin kapı ve pencerelerinden dışarı taştı.

Evleri sular altında kalan vatandaşlar bir taraftan evlerindeki suları kendi yöntemleriyle tahliye etmeye çalışırken, bir taraftan da evlerinin önüne sel sularına karşı barikat ördü.

Yaşanan su baskınlarına Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, AFAD ve sivil toplum kuruluşları müdahale ediyor.

Su baskınları sebebiyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarılarak, ambulansta yapılan sağlık kontrolünün ardından geçici konaklama merkezlerine yönlendiriliyor.

Şu ana kadar Spil Mahallesindeki 31 vatandaş evlerinden tahliye edilerek, Manisa Öğretmenevi ile Yunusemre Belediyesi misafirhanesi ve güvenli evlere taşınmaları sağlandı.

manisa yağmur manisa haber manisa yağmur yağış afet