Manisa'da Koronavirüs Vakaları

Manisa'nın bazı ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden yükselişe geçti. Kula'da, vakalardaki artış nedeniyle bir fabrika kaparılırken, Turgutlu'da ise iki apartman karantinaya alındı.

Reklam
Reklam

 

Kula'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden yükselişe geçti. İlçede faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında koronavirüs vakaları görülmesi nedeniyle çalışanlar da 14 gün süre ile karantina altına alındı. Turgutlu'da ise 2 apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Kula'da Fabrika Kapatıldı

Son günlerde Kula'da ilçe genelinde artan pozitif vakalar ile ilgili de gerekli çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Son olarak bir tekstil fabrikasında çıkan ve gün geçtikçe artan vaka sayılarının ardından salgının yayılımı önlemek amacıyla önemli kararlar alındı.

Alınan kararlar gereğince vaka sayısının arttığı fabrikanın çalışmasına 14 günlük süre ile ara verilmesine karar verilirken, filyasyon ekiplerinin çalışmaları ile fabrikada çalışan personellerin 14 gün karantinaya alınacağı öğrenildi.

Koronavirüs Nedeniyle 20 kişi Hayatını Kaybetti

Turgutlu'da Korona virüs dolayısıyla bugüne kadar hayatını kaybeden kişi sayısının 20 olduğu açıklandı. Son olarak ilçede iki apartman karantina altına alındı.

Turgutlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Turgutlar Mahallesi Kaplan Sokak'ta 6 ailenin yaşadığı 2 apartmanda karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Turgutlar Mahallesi Kaplan Sokak 17/1 Nolu apartmanın 2 Nolu dairesinde 2 kişinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle, 17 Nolu ve 17/1 Nolu apartmanlarda bulunan diğer dairelerden 3 daire ile temaslı durumunda olduğu anlaşıldığından ve hastalığın hızlı yayıldığı da düşünülerek, salgının önlemek adına, Turgutlar Mahallesi Kaplan Sokak Dış kapı No:17 ve 17/1 apartmanların 23 Temmuz saat 17.00 itibarıyla koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar Turgutlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile apartmanlar karantina altına alınmıştır."

manisa koronavirüs vaka sayısı güncel manisa korona vaka sayısı turgutlu korona vaka sayısı