Mahalle Halkı, Leylek Yuvasının Taşınmasını İstiyor

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir ilçe merkezine 21 kilometre uzaklıktaki Kavaklıdere Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bitişiğindeki elektrik direğinde bulunan leylek yuvasının yol açtığı elektrik kesintileri nedeniyle, bu yuvanın başka bir yere taşınmasını istiyor.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Kavaklıdere Mahallesi Bozdağ Sokakta yaşayan vatandaşlar, evlerinin bitişiğindeki leylek yuvası yüzünden bir çok sorunla karşı karşıya kalıyor. Sık sık elektrik kesintilerine neden olan yuva, bazen de görünmez tehlikelere kapı aralayabiliyor. Kuşların yuvalarına taşımış olduğu haşere ve sürüngenlerin yere düşmesiyle evlerinde sürekli akrep, yılan benzeri canlılarla karşılaşan mahalle sakinlerinden Mustafa Güven, "Kuşlar tarafından yuvaya getirilen akrep, çeşitli örümcek türleri ve yılan benzeri canlılar, yuvadan düşerek evlerimize giriyor. Daha bir kaç gün önce annem, yuvadan düşen büyük bir yılanın üzerine basmış farkında olmadan. Yuvadan, geçtiğimiz günlerde büyük bir akrep düştü gözümüzün önünde. Kapılarımızı, pencerelerimizi sürekli kapalı tutmak zorundayız. Evlimize haşere girecek diye diken üzerindeyiz sürekli" ifadelerini kullandı.

 “ENERJİ HATLARINA DA ZARAR VERİYOR”

Leylek yuvasının iki yıl önce temizlendiğine de değinen Güven, “Leylekler mahallemizde sık sık elektrik kesintilerine neden oluyor. İki yıl önce temizlenmişti fakat kısa süre sonra her şey eski haline döndü. Her şeyden önce yuvanın burada olması bizleri çok tedirgin ediyor. Kendimizi geçtik çocuklarımız için daha çok endişeleniyoruz. Bahçemizde, evimizde rahatça oturamıyoruz, her yaz bu durumla karşılaşıyoruz. Biz, leylek yuvasının dağıtılmasını istemiyoruz, yerinin yenilenmesi için çözüm istiyoruz. Leylek yuvası buradan dere kenarına taşınabilir. Dere kenarında bir direk üzerinde araba tekerlekleri konularak leyleklerin yuvası oraya taşınabilir. Yetkililerden tek ricamız, artık sesimizi duysunlar” dedi.

alaşehir alaşehir haberleri alaşehir kavaklıdere alaşehir kavaklıdere haberleri