Mağdur Olan Çiftçilere Önemli Uyarı!

Alaşehir Manşet Haber - Salcıoğlu,' Hasar tespit komisyonuna tespit ve belgelerinizi sunarak oluşan eksilmeleri kayıt altına aldırın'

Reklam
Reklam

 

Manisa ve İlçelerinde devam eden yağışlar nedeniyle nehir ve su kanallarının taşması sonucu meydana gelen sel felaketi ile çok sayıda ev, iş yeri, araç ve tarım arazisini su bastı.Hukukçu Mehmet Salcıoğlu, Manisa Valiliğince oluşturulan kriz masası il genelindeki sel vakalarına anında müdahale etse dahi felaketin bilançosunun  yine ağır olduğunu belirterek , Birçok vatandaşın etkilendiği bu felaketten zarar gören kişilerin, bu zararını tam ve eksiksiz giderebilmesi için dikkat etmesi gereken bazı küçük hususların olduğunu söyledi.

Manisa ve İlçelerinde devam eden yağışlar nedeniyle nehir ve su kanallarının taşması sonucu meydana gelen sel felaketi ile çok sayıda ev, iş yeri, araç ve tarım arazisini su bastı. Hukukçu Mehmet Salcıoğlu sel felaketi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,”Manisa'da devam eden sağanak yağışlar, bazı ilçelerde nehir  ve su kanallarının taşmasına  neden oldu ve  meydana gelen sel felaketi ile çok sayıda ev, iş yeri, araç ve tarım arazisini su bastı. Manisa Valiliğince oluşturulan kriz masası il genelindeki sel vakalarına anında müdahale etse dahi felaketinin bilançosu yine ağır oldu. Birçok vatandaşımızın etkilendiği bu felaketten zarar gören kişilerin, bu zararını tam ve eksiksiz giderebilmesi için dikkat etmesi gereken bazı küçük hususlar var.

-Öncelikle zararının meydana geldiği konut, işyeri, tarım arazisi veya araç hakkında mümkün olduğunca çok görsel kayıt ve materyal elde etmeye çalışın. Örneğin bir tarım arazisinde oluşan zarar hakkında, görüntü aldığınız yerin sizin araziniz olduğunun şüpheye düşmeyecek şekilde genel bir kaydını aldıktan sonra arazinizde oluşan tahribatı tek tek fotoğraf veya kamera kaydı ile kayıt altına alın. Mümkün olması halinde bölgenizdeki Sulh Hukuk Mahkemesi’ne de tespit talebi ile başvurabilirsiniz.

- Manisa Tarım ve Orman İl  Müdürlüğü, DSİ ve İtfaiye birimleri gibi kurumlarca oluşturulacak olan il ve ilçe hasar tespit komisyonlarına bu tespit ve belgelerinizi sunarak oluşan eksilmeleri kayıt altına aldırın ve adınıza başvuru olmasını sağlayın.

- Zarar gören mal varlığınız sigortalı ise durumu bir an önce sigorta şirketine ihbar edin ve elinizde bulunan kayıtlarının bir örneğini paylaşın. Birçok kasko poliçesinde ve tarım arazilerine yönelik yapılan sigortalarda sel felaketi teminat kapsamındadır. 
Konu hakkında yüzlerce ekleme yapılabileceği gibi vatandaşlarımız ilk olarak bu ve bunun gibi konulara dikkat ederek hak kaybının önüne geçebilir.
Bir diğer önemli husus ise yaşanan bu felaket nedeni ile Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası nezdinde bir erteleme olup olmayacağına, hasar oranının belirlenmesi ile ilerleyen günlerde karar verilecektir. 

Yüzyıllardır verimli ovaları ile medeniyetlerin, bilimin ve demokrasinin beşiği olmuş bu doğa bize ısrarla tedbirli, dikkatli ve saygılı olunması gerektiğini hatırlatmaktadır. Bu vesile ile bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması temennisi ile zarar gören ve etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim”dedi.
 

manisa sel tarla manisa sel tarım sigortası sel mehmet salcıoğlu