Kuru Üzümün Faydaları Saymakla Bitmiyor

Alaşehir Manşet Haber - Üzüm ambarı Alaşehir ve Sarıgöl'ün bereketli ovalarında yetiştirilen kuru üzümün faydaları saymakla bitmiyor. Bu nedenle sizler için Sarı kuru üzüm faydaları nelerdir? Çekirdekli kuru üzüm suyu neye iyi gelir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

Reklam
Reklam

 

Üzüm ambarı Alaşehir ve Sarıgöl'ün bereketli ovalarında yetiştirilen kuru üzümün faydaları saymakla bitmiyor. Bu nedenle sizler için Sarı kuru üzüm faydaları nelerdir? Çekirdekli kuru üzüm suyu neye iyi gelir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

Kuru Üzümün Faydaları Nelerdir?

Kuru üzüm içeriğinde yer alan demir nedeniyle demir eksikliği sonucu oluşan kansızlığın tedavisinde faydalıdır.

Antioksidan maddeler içeren organik kuru üzüm vücut hücrelerini korur. Özellikle kanser hücresi oluşumunu engeller.

Göz sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olan kuru üzüm özellikle sarı nokta denilen göz hastalığına faydalıdır.

Yüksek kaloriye sahip olan kuru üzüm kilo aldırır mı sorusuna maruz kalmaktadır. Ancak diyet yapanlar için ani tatlı krizlerine yardımcı olan kuru üzüm yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığı da önler. Peki, bu özellikleri ile kuru üzüm zayıflatır mı? Kuru üzüm belirli ölçülerde tüketildiğinde zayıflamaya yardımcıdır ancak aşırı tüketimi vücuda alınan kalori içeriğini arttırdığından dolayı kilo almaya neden olabilir.

Ayrıca kuru üzümün kaynatılması sonucu elde edilen kuru üzüm suyu sindirim sistemini destekler ve vücuttan toksinleri atıcı etkisinden dolayı uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Kuru üzüm cilde faydaları ile de ön plana çıkmaktadır. İçeriğinde yer alan resveratrol antioksidan bileşeni deri sağlığını korumaya yardımcıdır.

Kuru üzümün kendisi kadar çekirdekleri de önemlidir. Kuru üzüm çekirdeği antioksidan açısından zengindir. Kuru üzüm çekirdeği faydaları arasında çevre kirliliğinden koruması, kan dolaşımını hızlandırması ve kanı temizlemesi, iltihap sökücü olması, cilt, saç ve göz sağlığını koruması sayılabilir.

Ayrıca kuru üzüm çekirdeğinin öğütülmesi sonucu elde edilen kuru üzüm çekirdeği tozu da kolesterolü düşürücü ve kalp krizi riskini azaltıcı etkiye sahiptir.

Kuru Üzüm Kalorisi ve Besin Değeri

Kuru üzüm faydaları ile ön palana çıkan bir besin maddesidir. Türk damak tadında farklı bir yere sahip olan kuru üzüm kaç kalori içerir? Yüksek karbonhidrat ve protein değerine sahip olan kuru üzümün 100 gramında 300 kalori yaklaşık 3,1 gram protein ve 3,7 gram lif bulunur. Antioksidan bileşenler içeren kuru üzüm C, B6, B1, B2 vitaminleri ve formik asit, organik asit, fosforik asit, kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri açısından zengin bir besindir.

Kuru üzüm şeker oranı yüksek bir besindir. Peki, kuru üzüm şekeri yükseltir mi? Kuru üzüm şeker hastaları tarafından dikkatli tüketilmesi gereken bir besindir. Önerilen miktardan fazla tüketimi kan şekerini arttırıcı etkiye sahiptir.

Sağlığa maksimum fayda sağlayabilmesi için kuru üzüm ne zaman yenmeli? Kuru üzümün bağırsakları çalıştırıcı ve hafızayı arttırıcı etkisinden faydalanmak için sabahları aç karnına yenmesi önerilmektedir.

Kuru Üzüm Zararları Var Mıdır?

Kuru üzüm yüksek oranda şeker içerdiğinden dolayı aşırı tüketildiğinde kilo alımına sebep olur. Aşırı tüketimi karaciğer yağlanmasına da neden olabilir.

Kuru üzüm gaz yapar mı? Kurutulma işlemi esnasında kullanılan bileşiklerden dolayı kuru üzümün bağırsaklarda gaz yapıcı özelliği vardır.

Bazı bünyelerde kuru üzüm alerji yapıcı etkiye sahiptir. Kuru üzümde yüksek oranda fruktoz vardır. Fruktoz intoleransına sahip olan bünyelerde karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında bozulma görülebilir.

Peki, kuru üzüm sivilce yapar mı? Özellikle karaciğer fonksiyonlarında bozulma ve karaciğer yağlanması olan kişilerde aşırı kuru üzüm tüketimi sivilceye neden olabilir.

Kuru üzüm mideye dokunur mu? Ölçülü tüketildiği takdirde mide rahatsızlıklarına karşı faydalı olan kuru üzüm aşırı tüketiminde mide asitlerini arttırıcı etki gösterebilir.

kuru üzüm sarı kuru üzüm faydaları kuru üzümün faydaları kuru üzümün zararları kuru üzüm faydaları