Kuru Üzüm İhracatı 500 Milyon Doları Aştı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir ve Sarıgöl ovası başta olmak üzere bölgemizin önemli ihracat ürünlerinden biri olan Sultaniye çekirdeksiz kuru üzümde Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere 99 ülkeye yapılan 245 bin ton ihracatla, ülkeye 504 milyon dolarlık döviz girdisi sağladı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir ve Sarıgöl ovaları başta olmak üzere bölgemizde yetiştirilen ve dünyaca ünlü olan Sultaniye çekirdeksiz kuru üzümde ihracat raklamları yüz güldürdü.

Sultaniye çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 90'ının üretildiği Manisa, ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere 99 ülkeye, 1 Eylül 2019- 30 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılan 245 bin ton kuru üzüm ihracatı karşılığında 504 milyon dolarlık döviz girdisi sağlandı.​​​​​Pandemi sürecinin sıkıntılarına rağmen üretim ve ticaretin sürdüğünü dile getiren Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, "Türkiye ve dünyada ciddi bir şekilde pandemi sürecinin sıkıntılarını yaşıyoruz. Her şeye rağmen üretim ve ticaret devam ediyor. Manisa üretmesini seven bir ilimizdir. Manisa, Sultaniye çekirdeksiz kuru üzümde Türkiye'nin başkentidir. Türkiye'deki üretilen üzümün yüzde 90'ı Manisa'da üretilmekle beraber, yüzde 85'i de Manisa'daki modern üzüm işletmelerimiz tarafından ihracata gönderiliyor. Burada ciddi bir emek, tecrübe ve birikim var. Rakam olarak bakarsak, geçen yıl 245 bin ton civarında bir ihracatımız oldu. Ülkemize 504 milyon dolar, bir döviz girdisi sağladık" diye konuştu.

kuru üzüm alaşehir kuru üzüm sarıgöl kuru üzüm manisa kuru üzüm kuru üzüm ihracat kuru üzüm ihracat rakamları