Küçük Bir Dikim Atölyesinden İlçenin En Tanınan Perdeciliğine Uzanan Yol

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de çıraklık ile başlayan, küçük bir dikim atölyesi ile perde sektörüne giren ve sonrasında tüm riskleri göze alarak açmış olduğu dükkan ile ilçenin en tanınan perdeciliğine uzanan bir hayatın başarı hikayesi.

Alaşehir'de dükkanına vermiş olduğu ismi ile özdeşleşen ve neredeyse ilçede perde denilince akıllara ilk gelen isimlerden biri olan Perdeci Cüneyt, yaklaşık 30 yıldır ilçede perdecilik yapıyor. 17 yaşında çırak olarak sektöre girdiğini belirten Cüneyt Kaba, "Hayatın tüm zorluklarına rağmen işin sonunda hedefinize ulaştığınız zaman, çekmiş olduğunuz tüm sıkıntılar bir anda siliniveriyor" dedi. Hayatın sürekli mücadele istediğini belirten Cüneyt Kaba, "17 yaşındayken perde sektörüne girdim. Sekiz sene kadar çırak ve kalfalık serüvenim oldu. Sekiz yıllık süreçte hep kendime ait bir dükkanımın olmasını hayal ederdim. Ve bu hayalimi 25 yaşıma geldiğimde gerçekleştirdim. 7 metre karelik bir dükkan tuttum ve burada perde dikim işlerine başladım. Artık kendime ait bir atölyem vardı. İnsanın kendisine ait bir işyerinin olması inanın çok çok farklı bir duygu. Çok daha fazla çalışma azmi geliyor insana. Bir şeyi üretiyor olmanın verdiği duygu ise bambaşka. Yaklaşık sekiz sene atölyemde üretime devam ettim. Üretim yaparken uzak olarak görsem de en büyük hayalim kendime ait üretimin yanında satış da yapabileceğim bir dükkanımın olmasıydı. İnsanoğlu işte. Hayalleri de hedefleri de bitmiyor. Önemli olan bu hedeflere ne kadar yaklaşılabiliyor veya ne kadar başarılabiliyor. Atölyemde üretime devam ederken çalıştığım firmalar ile yaşamış olduğum sorunlar hedeflerime ulaşmamda önemli bir etken oldu. Ya bu sorunlar ile yaşamaya devam edecektim ya da risk alıp yeni bir hayata kapı aralayacaktım" ifadelerini kullandı."Ya Batarım ya da Hayalini Kurduğum Dükkana Kavuşurum"

Üretim yapmış olduğu firmalar ile yaşamış olduğu sıkıntıların kendisine yeni bir kapı açtığını belirten Perdeci Cüneyt, "Kendime ait bir atölyem vardı, üretim yapıyordum ve evlenmiştim. Her şey yolunda gidiyordu gitmesine ama üretim yapmış olduğum firma beni kısıtlamaya çalışıyordu. Benim, kendi dükkanımda satış yapmamı istemiyordu. Sadece ona üretim yapabileceğim gibi bir kısıtlama ile karşı karşıya kalmıştım. Ya onun isteğine boyun eğecektim ya da buna itiraz ederek kendime yeni bir yol çizecektim. Ben ikinci yolu tercih ettim. Evliydim ve bir çocuğum vardı. Riskli olan yolu tercih ettim etmesine ama işin sonunda batmak da vardı. Ya batarım ya çıkarım diyerek kendime satış yapabileceğim bir dükkan açmaya karar verdim. Dişimizden tırnağımızdan arttırdıklarımızla Cuma Pazarı caddesinde St. Jean Kilisesi sokağında satış yapabileceğim dükkanımı açtım. Doğru yolda olduğunuza inanıyor ve işinizi düzgün yapıyorsanız inanın Allah'da sizin tüm yolarınızı açıyor. Dükkanımı açtıktan sonra işlerim yolunda gitti. O gün riskli olan yolu tercih etmeseydim belki de bugün hala küçük bir dükkanda başka firmalar için üretim yapıyor olacaktım.  Hayat hep bir mücadele istiyor. Bir şeyleri başarmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey buna inanmak olur. İnanarak azimle başlanan hiç bir iş boşta kalmaz, muhakkak hedefe eninde sonunda ulaşırsınız" dedi."Şimdi Çok Daha Geniş Bir Dükkan ve İşlek Bir Mevkide Hizmet Veriyoruz"

Hayallerin önündeki en büyük engelin başaramama korkusu olduğunu söyleyen ve başarmak için inanılan yolda korkusuzca ilerlemek gerektiğini belirten Perdeci Cüneyt, "30 yıldır perdecilik yapıyorum ve her gün kendimi yenilemeye çalışıyorum. Çünkü yeniliklere açık olmazsanız uzun soluklu ilerlemeniz de maalesef mümkün olmuyor. Yeniliklere açık olmanız ve sürekli yenilikleri takip etmeniz gerekiyor. Cuma Pazarı caddesinde St. Jean Kilisesi sokağındaki dükkanımda 12 yıl boyunca vatandaşlarımıza hizmet verdim. Şimdi ise çok daha geniş ve ferah bir dükkana taşıdık dükkanımızı. Beşeylül Caddesinde Soğuksu Mahalle muhtarlığının hemen yanındaki dükkana taşındık. Eski Cuma pazarı caddesi olarak bildiğimiz bu yol çok daha işlek. Artık yeni dükkanımızda, çok daha geniş ve ferah bir ortamda müşterilerimize hizmet vereceğiz" dedi.

alaşehir perdeci alaşehir perdeci cüneyt perdeci cüneyt