Küçük baş Hayvanlarda Veba Salgını

Alaşehir Manşet Haber - Salihli ,Kula ve Sarıgöl 'de görülen koyun-keçi vebası sonrası bazı hayvan pazarlarının kapatılması vatandaşları endişelendirdi.

Reklam
Reklam

 

İlçelerdeki hayvan pazarlarının vebayla ilgili oluşabilecek tehditleri en aza indirmek için kapatıldığını söyleyen Manisa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız;’’ Bulaşma riskini arttırmamak için kısa süreli olarak kordon kararı aldık. Hastalık kontrolümüz altında‘’dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Salihli ,Kula ve Sarıgöl ‘de görülen koyun-keçi vebası sonrası bazı hayvan pazarlarının kapatılması vatandaşları endişelendirmişti. Tekno Tarım Manisa 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda konuşan Manisa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Merter Yıldız, vatandaşın endişe etmemesi gerektiğini ve hastalığı kontrol altına aldıklarını belirtti.

‘’HASTALIK KONTROLÜMÜZ ALTINDA’’

Manisa’daki koyun –keçi  vebasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız, şunları söyledi,’’ Bazı ilçelerimizde hayvan pazarları kapatıldı. Bu hastalık yayılan bir hastalık türü değil, hayvan pazarlarını kapatmaktaki amaç diğer bölgelere yayılmasını engellemek içindir. Hastalık tespitlerimize göre  koyun-keçi vebasıdır. Bulaşma riskini arttırmamak için kısa süreli olarak kordon kararı aldık .Hastalık kontrolümüz altında ‘’ dedi.
 

salihli veba kula veba sarıgöl veba küçükbaş hayvan veba