Koruk Suyunun Faydaları Saymakla Bitmiyor

Alaşehir Manşet Haber - Üzüm koruğu, vücut için sayısız vitamin ve minerali içerisinde barındırır. Üzüm cennetinde yaşıyoruz ama üzüm koruğunun faydalarını biliyormuyuz?

Reklam
Reklam

 

Koruk suyu üzümün olgunlaşmamış hali olan koruktan elde ediliyor. Peki, koruk suyu neye iyi geliyor? Şifa olarak bilinen koruk suyu, metabolizmayı hızlandırıyor ve hazmı kolaylaştırıyor.

Manisa Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü'nde, üzümün olgunlaşmamış hali olan koruktan elde edilen koruk suyunun üretimi için bağlarda hasada başlandı. Ekşimsi tadıyla metabolizmayı hızlandıran, antioksidan kaynağı olan ve hazmı kolaylaştıran koruk suyu, gelen talep üzerine enstitüde üretiliyor. 5 yıldır üretimi gerçekleşen ve yılda ortalama 2 tonun üretilen koruk suyu, Türkiye'nin birçok yerine gönderiliyor.

Koruk Suyunun faydaları nelerdir?

Koruk suyunun iştah açıcı bir özelliği vardır. Bu yüzden iştahı zayıf çocukların tüketmesi tavsiye edilir. Yetişkinler için de aynı etkiyi sağlayan koruk suyu yemeklerden önce sıklıkla tüketilebilir.

Vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Antioksidan kaynağı olarak bilinir.

Göz sağlığını koruyucu etkileri vardır.

Yaz aylarında tüketilmesinin bir diğer nedeni de serinletici etkisidir. Hem tadı hem içeriği sayesinde vücudu rahatlatır.

Kadınlarda özellikle regl dönemi öncesinde görülen ödemin atılmasına yardımcı olur.

Kalp ve damar sağlığını korur. Kalp hastalıklarını önler.

Böbrek hastalarının koruk suyu tüketmesi tavsiye edilir. Koruk suyu, böbrek taşının atılmasına yardımcı olur. Tedavi aşamasındaysanız, doğal bir yöntem olduğu için koruk suyu tüketimini de tedavinize ekleyebilirsiniz.

Koruk Suyunun cilde faydaları konusu en çok merak edilenlerden biridir. Cilt hastalıkları üzerindeki birçok olumlu etkisi ile bilinen koruk suyu, ciltteki kızarıklık ve egzama gibi sorunları önlemektedir. Kurdeşen döken kişilerin de tüketmesi tavsiye edilir.

koruk suyunun faydaları nelerdir koruk suyu faydaları koruk suyu nedir koruk suyu