Koronavirüs'e Karşı Etkisi Kanıtlandı

Alaşehir Manşet Haber - Almanya Duisburg Essen Üniversitesi'nde yapılan bilimsel çalışmalara göre, ada çayının Covid-19'a karşı hem koruyucu hem de tedavi edici özellikte olduğunu ortaya çıkarıldı.

Reklam
Reklam

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, daha önce bir haber ajansına yaptığı açıklamasında, Covid-19 hastalığını önlemek için ada çayı ve ebegümeci karışımının kaynatılmasıyla elde edilen gargaranın kullanılmasını önermişti. Ada çayı ve ebegümeci karışımıyla yapılacak gargaranın Covid-19'a karşı koruyucu etkisi olduğuna dikkati çeken Saraçoğlu, "Sabah, öğle, akşam bununla gargara yapın. İnanın yüzbinlerce insanın hayatı kurtulur bu sayede" ifadesini kullanmıştı.

Saraçoğlu'nun önerisi doktorlar tarafından tartışılırken, aralık ayında yayınlanan son araştırmanın sonuçları ada çayının Covid-19'a karşı etkinliği konusundaki tartışmalara ışık tuttu. İnsan hücreleri üzerinde yapılan bilimsel çalışmayla, ada çayının Covid-19 hastalığı üzerindeki etkisi kanıtlandı. Duisburg Essen Üniversitesi Viroloji Enstitüsü Öğretim üyesi Vu Thuy Khanh Le-Trilling ve arkadaşları tarafından yapılan araştırmada, ada çayının içeriğindeki etkin maddelerin Covid-19'a karşı antiviral aktivesi olduğu ortaya çıkarıldı.

ada çayı koronavirüs koronavirüse ne iyi gelir koronavirüsü tedavi edici besinler koronavirüs ne iyi gelir