Konut Fiyatlarındaki Ciddi Artış Prefabrik Evlere İlgiyi Arttırdı

Alaşehir'de özellikle yapı malzemelerinin fiyatlarının ciddi şekilde artmasının ardından vatandaşlar Anahtar teslim prefabrik ev fiyatları ve Prefabrik evler Fiyatları konularında araştırmaya başladılar.

Reklam
Reklam

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını ve sonrasında patlak veren Ukrayna - Rusya savaşı ekonomide dalgalanmalara neden oldu. Özellikle Pandemi sürecinde ekonomik koşullardan en çok etkilenen sektör hiç şüphesiz gayrimenkul sektörü oldu. Artan girdi maliyetlerine eş değer olarak artan ev fiyatları karşısında vatandaşlar çaresiz kalırken farklı arayışlara yöneldi.  

İnşaat ve emlak sektöründe yaşanan fiyat artışları, tüketicileri hem ekonomik hem de pratik seçeneklere yönlendirdi. Alaşehir'de İstasyon Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde hizmete giren ve ilçenin ilk prefabrik ev üretim ve satış noktası sahibi olan Fatoş Kırkbaş, siparişe göre hazırlanan prefabrik evlerin istenilen her boyut ve modelde kullanıcının isteğine göre tasarlandığını belirterek: "Vatandaşlarımızın hayallerindeki evi gerçeğe dönüştürmek artık daha da kolay bir hal aldı. Artan maliyetler, ev satın almak ve bir ev sahibi olmak isteyen kişilere ekonomik olarak büyük oranda zarar verirken, prefabrik sektörünün bu denli büyümesi, ev satın alacak olan kişilere adeta umut oluyor. Alaşehir'de kurmuş olduğumuz firmamız ile her bütçeye uygun prefabrik ev tasarlayarak, müşterilerimizin hayallerindeki evlere kavuşmalarına imkan sağlıyoruz. Anahtar teslim projelerimiz ile müşterilerimiz en uygun fiyata hayallerindeki evin sahibi oluyor" ifadelerini kullandı.

Aslen Sarıgöllü olan ve uzun yıllardır Aydın'ın Kuşadası ilçesinde profesyonel site yöneticiliği ve prefabrik ev üretim işi yapan Fatoş Kırkbaş, "Uzun yıllardır Kuşadası'nda işlerimizi sürdürüyorduk ve memleketimize dönmeyi hep istiyorduk. Profesyonel, her biri alanında uzman ekibimiz ile birlikte Alaşehir'de İstasyon Mahallesi'nde ofisimizi açtık. Emlak sektöründe artan fiyatlar neticesinde vatandaşlar, daha uygun maliyetli olmasından dolayı alternatif olarak prefabrik evlere yöneldi. Prefabrik ev modelleri birden fazla konsepti barındırıyor. Vatandaşlarımız ister 60 ila 50 metrekare arasında değişen standart prefabrik ev modellerini tercih edebiliyor, isterse de prefabrik villa seçeneklerinden yararlanarak büyük bir ev yaptırabiliyor. Prefabrik villa ev seçenekleri kalabalık aileler için uygun olan bir ev modelidir. Yapısı gereği büyük ve kullanışlıdır. İçerisinde kaç adet oda olacağına bizzat müşterilerimiz kendileri karar verebiliyor. Bundan dolayı vatandaşlarımız evlerini istedikleri şekilde tasarlayabiliyorlar. Prefabrik villalar, pandemi sürecinin de etkisi ile müstakil bir konuta sahip olmak isteyen kişilere büyük bir fırsat oldu. Normal şartlarda klasik betonarme yapılar aracılığı ile üretilmiş bir villa satın almak için yüksek bir miktar ödemeniz gerekir. Ancak prefabrik villaya, betonarme yapılardan neredeyse yarı yarıya daha uygun fiyatlara sahip olunabiliyor. Prefabrik ev modellerinde 2+1 klasik evler sıklıkla tercih edilen ev modeli. 4 kişilik bir aileye uyumlu olan bu evler ekonomik yönden de avantajlı. Müşterilerimiz, ev içerisine ekstra dahil etmek istedikleri alanları belirleyerek prefabrik ev modelleri arasından ihtiyaçlarına uygun bir ev temin edebilirler" ifadelerini kullandı.

Firmanın mühendislerinde Makine Mühendisi olan Engin Tekin'de, artan maliyetlerin vatandaşları prefabrik eve yönelttiğini belirterek; "Yaptığımız işlerde öncelikle müşterilerimiz ile yapılan sözleşmede her şey net olarak kayıt altına alınıyor. Müşterilerimizin bütçelerine uygun olarak istekleri model ve büyüklükte anahtar teslim projeler ile onları ev sahibi yapıyoruz" dedi. Bağ evi olarak da köylere kolayca kurulum yaptıklarını belirten Tekin, "Elimizden geldiği kadar hızlı kurulumlarla insanları ev sahibi yapıyoruz. Ortalama 100 metrekare bir ev anahtar teslimlerde 25-35 gün içinde teslim ediliyor. Prefabrik binalar hızlı kurulur ve ekonomiktir. İstenilen yere ulaşımı sağlayıp anahtar teslim kurulumu gerçekleştiriyoruz. Fiyat konusunda da betonarme ve çelik binalara nazaran daha ekonomiktir. Isı yalıtımı kendinden straforlu olduğu için diğer binalara göre daha iyidir" dedi. 












anahtar teslim prefabrik ev fiyatları prefabrik evler fiyatları prefabrik ev 3+1 prefabrik ev