Kıymık, Esnaf ve Sanatkar Mağdur Edilmemeli

Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kıymık, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, bölgemizde çok sayıda esnaf ve sanatkarı ekonomik anlamda olumsuz etkilediğini belirterek, vergi, SGK primi, banka kredileri gibi ödemelere kolaylık getirilmesini talep etti.

Reklam
Reklam

 

Kıymık, Korona virüs sebebiyle işyerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkar mağdur edilmemeli”

Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kıymık, Korona virüs sebebiyle işyerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkarlar için; en az 6 ay geri ödemesiz Faizsiz Kredi verilmesi, vergi ve SGK prim ödemelerinin Temmuz ayına kadar ertelenmesi, Mart ayından itibaren verilmesi gereken beyanname ve diğer bildirimlerin verilme süresinin  uzatılması talebinde bulundu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Ahmet Kıymık,”Korona Virüsü kapitalist sermayeyi maalesef etkileyemiyor.Madem korona virüs ile mücadelede umuma açık küçük esnafın işyerlerinin kapatılması karara bağlandıysa önce AVM'lerin kapatılması gerekliydi. Çünkü okullar tatil. Tüm halk AVM'lerde. Buraları kapatamıyorsanız küçük esnafıda ellemeseydiniz daha iyi olurdu. Umarım devletimiz küçük esnafın zararı ile ilgili bir çözüm bulacaktır.

Korona virüs sebebiyle işyerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkarlarımız için; Esnaf ve Sanatkara en az 6 ay geri ödemesiz Faizsiz Kredi verilmeli, esnaf ve sanatkarlarımızın vergi ve SGK prim ödemeleri Temmuz ayına kadar ertelenmeli. Mart ayından itibaren verilmesi gereken beyanname ve diğer bildirimlerin verilme süresi uzatılmalı. Virüs tehlikesi tamamen ortadan kalkıp insanlar işe ve okula dönene kadar elektrik, su dahil olmak üzere tüm mali yükler ertelenmeli. Esnafa kira yardımı yapılmalı. Vakıf ve belediyeye ait olan dükkanların kira ödemeleri yıl sonuna kadar ertelenmeli ve kira fiyatlarında artışa gidilmemelidir.

Devletimizin almış olduğu karara bizler ile birlikte tüm esnaf ve sanatkarımızın boynu kıldan incedir. Bizler her zaman devletimizin emrinde ve yanında yer aldık. Eğer bu nalet virüsün üstesinden hep beraber geleceksek, o zaman esnafa ekonomik anlamda fayda sağlanması zaruridir. Tüm milletimiz ile birlikte esnaf ve sanatkârlarımıza geçmiş olsun” dedi.

alaşehir esnaf ve sanatkarlar odası alaşehir ahmet kıymık alaşehir esnaf alaşehir 45 haber alaşehir gündem