Kış Mevsiminde Üzüm Hasadı

Alaşehir Manşet Haber - Sarıgöl'de Aralık ayının gelinmesine rağmen üzüm hasadı devam ediyor.

Reklam
Reklam

 

Dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık sultaniye üzümleri Sarıgöl'deki bağlarda dalından taze olarak kesilerek yurdun dört bir yanına kamyonlarla taşınıyor. Temmuz ayında bağların beyaz naylon kanaviçe ile örtülerek koruma altına alınan ürünler bu sayede Aralık ayında bile dalında taze olarak muhafaza ediliyor.

Sarıgöl'de örtü altında muhafaza edilen üzümler, kış ortasına kadar dalında tazeliğini korumaya devam ediyor. 2020 yılı ağustos ayında başlayan üzümde hasat sezonu kış ortalarına kadar sürüyor.

"BU SENE AFADLARLA DOLU BİR YIL GEÇİRDİK"

Sarıgöllü üzüm üreticisi Ahmet Özdemir, bu sezon bahar ayında ciddi sıkıntılar yaşadık. Bir çok bölgede şiddetli dolu olayı yaşandı. Bazı bölgelerimizde sel felaketi yaşandı. Tüm bunlar bağlarımızda rekolteyi etkiledi tabi. Bizler bağlarımızı Temmuz ayı sonuna doğru naylon kanaviçe örttük. Üzümlerimiz kış sonuna kadar dalında tazeliğini koruyabilsin diye. Dolu, şiddetli yağış gibi afetler bağlarımızı çok fazla etkiliyor ama bu süreçte en büyük korkumuz don olayıdır. Şu an bağımda kesimler devam ediyor. Çok soğuk havalarda bağlarda sabaha kadar ürünlerim don zararı olmasın diye damlama suyunu açarım. Bu sene neyse ki Aralık ayının gelmesine karşın hala çok şiddetli bir soğuk görmedik" dedi.

kış ortasında üzüm hasadı üzüm hasadı aralık ayı üzüm hasadı üzüm