Kaymakam Uçgun,"Okumak Kanatlandırır" Projesine Katıldı

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesi Kaymakamı Abdullah Uçgun, 'Okumak Kanatlandırır' projesine katıldı. Öğrencilerin, okudukları kitaplardan hazırladıkları küçük skeçler izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet - Alaşehir Kaymakamı Uçgun, Beşeylül İlkokulu'nun düzenlediği "Okumak Kanatlandırır" Projesine katıldı.

Beşeylül İlkokulu 3 C Sınıfı öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve velileri tarafından hazırlanan “Okumak Kanatlandırır” projesi, ilçe kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Şube Müdürü Mehmet Sakal, okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

3 C Sınıfı Öğretmen ve Öğrencilerin 2 yıldır yürüttükleri projede oyunlar ve skeçlerle gösterime sunuldu. Öğrencilerin okuduğu kitaplardan hazırladığı küçük skeçler büyük beğeni ile izlendi.Programda konuşma yapan kaymakam Uçgun, "PEKÂLÂ okuyoruz projesinin İlçe genelinde başarılı bir şekilde yürütülüyor. Bu bakımdan 'Okumak Kanatlandırır' adlı projeden edinilen deneyimi de çok önemsiyoruz. Bu önemli projede, başta proje yürütücüsü Orhan Tuncer olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

En kolay ve en etkili öğrenme yolunun “okuma” olduğunu belirten Uçgun, kitap okumanın kişisel gelişimi etkileyen önemli etmenlerden biri olduğunu, bunun yanı sıra hayal dünyasını ve söz varlığını da geliştirdiğini ifade etti.

Kaymakam Uçgun, konuşmasının sonunda kitap okumanın insanı kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler hâline getirdiğini vurgulayarak öğrencilere yaz tatilinde de kitap okumalarını tavsiye etti.



alaşehir kaymakamı abdullah uçgun alaşehir alaşehir beş eylül ilkokulu