Kaymakam Uçgun'dan Eğitim Kurumlarına Ziyaret

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, mahalle okullarını her fırsatta ziyaret ediyor. Son olarak Sobran Perihan Huriye Avlan İlkokulunu ziyaret eden Uçgun, burada öğrencilerle yakından ilgilenerek kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet - Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN ilçemiz Sobran Mahallesi Perihan Huriye Avlan İlkokulunu ziyaret etti.

Birleştirilmiş sınıflı eğitim yapan Sobran Perihan Huriye Avlan İlkokulu 25 öğrencisi ve 2 sınıf öğretmeni İlçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN’u karşıladılar.

İlçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş öğrencilerle bir ders saatini beraber geçirdiler. Kaymakam Uçgun, öğrencilerle tek tek ilgilenerek her bir öğrenci ile tahta başında matematik örnekleri çözdü. Kaymakam Uçgun, öğrencilere PekÂLÂ okuyoruz projesinden bahsederek, "Her gün akşam 20:30 ile 21:00 saatleri arasında yarım saat televizyonlarımızı kapatıp, telefonları bir köşeye bırakıp ailecek kitap okuyalım. Bu şekilde sizlerde projemizi desteklemiş olursunuz" dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş; öğrencilere, ders çalışarak başarıyı yakalamaları yönünde ve çocuk yaşta okuma alışkanlığı kazanılmasının önemine vurgu yaparak kitap okumanın çocuğun zihinsel, duygusal, sosyal ve dil gelişiminde önemli bir uyaran olduğu, kitap okuma alışkanlığının öncelikle ailede kazanıldığı, anne ve babanın kitap okuyarak çocuğa iyi bir örnek olması gerektiğini söyledi. Aynı zamanda sürekli okuma alışkanlığına sahip bir çocuğun topluluk önünde konuşma ve diyaloğa girme özelliklerinin arttığı ve özgüveni yüksek bireyler olduğuna değindi. 

Kaymakam Uçgun, öğrencilerle beraber olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek Sobran Perihan Huriye Avlan İlkokulundan ayrıldı.

Ziyaretler kapsamında İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş eşlik etti.

alaşehir