İstasyon Mahallesi'nde Yaşayan Vatandaşlar Yeni Bir Okul Yapılmasını İstiyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber- Alaşehir'in en kalabalık ve en çok göç alan mahallesi olan İstasyon Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, mahallelerinde bulunan ilk ve orta okulun, artan nüfusu kaldırmakta artık zorlandığını dile getirerek, "Mahallemizde bulunan okulumuzdaki öğrenci sayısı her sene artıyor. Sınıflar çok kalabalık. Öğretmenlerimizden çok memnunuz, çocuklarımız okullarını çok seviyorlar ama mahallemiz sürekli göç alıyor. Bu okul, ilerleyen yıllarda bu öğrenci sayısını asla kaldıramaz. Yetkililer bu konuya bir an önce el atmalılar" ifadelerini kullandılar.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Alaşehir'in en kalabalık mahalleleri sıralamasında İstasyon Mahallesi ilk sırada yer alıyor. Mahallede genç nüfusun çoğunlukta olmasının yanı sıra sürekli göç alıyor olması da sorunları beraberinde getiriyor. Mahallenin artan nüfusuna bağlı olarak mevcut okul kapasitesinin zorlandığını dile getiren mahalle muhtarı Ahmet Unut, "Mahallemizde artan nüfusa bağlı olarak faaliyette olan ilk ve orta okul binamız kapasitesini zorluyor. Bununla ilgili gerek ilçe kaymakamımız gerekse de ilçe milli eğitim müdürümüze gerekli başvuruları yaptık. Sağolsunlar ilgilendiler, hala da uğraşıyorlar çözüm üretebilmek için. Mahallede okul yapımına müsait 3 farklı yerde hazine arazi tespit ettiler. Fakat bu araziler okul yapılabilecek yeterli alana sahip olmadıkları için yapılamadı. Bildiğim kadarıyla okul yapabilmek için 5 dönümlük alana ihtiyaç var. Bulunan araziler ise 2 dönüm civarı olduğu için herhangi bir işlem yapılamadı. Gerek kaymakamımız gerekse de ilçe milli eğitim müdürümüz konunun çözüme ulaştırılması için ciddi gayret sarf ediyorlar. Okulumuzda öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. Önümüzdeki süreçte bu sorunun çözüme kavuşacağına inanıyorum" dedi.

Veliler, "Çocuklarımız Kalabalık Sınıflarda Eğitim Görüyor"

Mahalledeki Cumhuriyet İlköğretim okulunda çocuğu bulanan bir öğrenci velisi, "Çocuğum birinci sınıfa gidiyor ve sınıfları maalesef 40 kişi. Bu durum öğretmenlerimiz açısından da çok zor bir durum. Okuldan ve öğretmenlerimizden yana bir şikayetimiz yok hepsinden çok memnunuz ama ilçedeki diğer okullardan farklı olarak mahallemizin nüfusunun fazla oluşu kapasiteyi zorluyor. İlçedeki diğer okulların sınıflarında ortalama 25 kişi veya 30 kişi varken bizde 40 öğrencinin olması veliler olarak bizleri üzüyor. Mahallemizde yeni bir okulun yapılması ile en azından ilk ve orta okullar ayrılır buda okulun öğrenci yükünü hafifletir. Yetkililerin konu hakkında çalışma yaptıklarını duyduk. Umarız bir an önce bu sorun çözüme kavuşur" dedi.

"Çocuklarımız Özellikle Kış Aylarında Çok Zorlanıyor"    

İlk ve orta okulda okuyan çocukları olduğunu belirten bir veli ise, "Okulumuzda öğrenci sayısındaki fazlalıktan dolayı tam gün eğitim verilemiyor, sabahçı öğlenci uygulaması yapılıyor.İlk okula ve orta okula giden iki çocuğum var. Kış aylarında sabah hava aydınlanmadan karanlıkta çocuğumun birini okula götürüyorum. Diğer çocuğumu ise hava karardığında yine karanlıkta okuldan alıp evimize getiriyorum. Yani hem sabah karanlığında hem de akşam karanlığında çocuklarımı okula getirip götürmek zorunda kalıyorum. Özellikle yağışlı havalarda okulumuzun önündeki trafik adeta felç oluyor. Mahallemizde yeni bir okul binası yapılsa tüm bu sorunlar çözüme kavuşacak. En azından ilk okul öğrencileri yeni yapılan okula taşınsa tüm öğrencilerimiz tam gün eğitim alma imkanı bulurlar. Öğrenci velileri olarak yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.



alaşehir alaşehir istasyon mahallesi alaşehir cumhuriyet ilk okulu