İlk İhracat Tırları Törenle Yola Çıktı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de yetiştirilen çekirdeksiz Sultani üzümde ilk hasat yapıldı. Hasat edilen üzümler Tırlara yüklenerek Alaşehir Gümrük Müdürlüğünden, ilçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN'un katılımıyla gerçekleştirilen törenle yurt dışına gönderildi.

Reklam
Reklam

 

Bölgemizde yetiştirilen dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümün 2020 yılı yurtdışı yolculuğu başladı.

Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından 7 Ağustos tarihinde kesimine, 8 Ağustos günü ihracatına izin verilen Sultani üzümde ilk hasat gerçekleştirildi. İhracatın ilk gününde başta Avrupa Birliği ülkelerine ve Rusya'ya yaklaşık 70 tır üzüm gönderildi.

Tırların uğurlanması töreninde konuşan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Bugün Alaşehir için önemli bir gün. Bütün Alaşehirli çiftçilerimiz bugünü bekliyordu. Bugün ilk tırlarımızı yurtdışına gönderiyoruz. Alaşehir ülkemizin en önemli yaş meyve ve sebze ihracat noktalarından bir tanesi. Bu bölgeden bütün yaş meyve ve sebze ihracatçıları, gıda sektöründeki çalışan firmalarımız özellikle Alaşehir Gümrük Müdürlüğünü tercih ediyor. Çünkü Alaşehir Gümrük Müdürlüğü ve Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Bizim için önemli olan buradan ülkemizin menfaatine, ülkemize döviz kazandıracak olan tırların çıkmasıdır. Bugün de ilk Sultani üzüm ihracatını başlatmış oluyoruz. 12 Ağustos itibariyle de Mevlana çeşidini buradan göndereceğiz" dedi.

Üretimden ihracata ve nihai tüketiciye ürünün ulaşmasına kadar bütün zincirin korona virüs salgınından korunduğunu belirten Kaymakam Uçgun, "Şubat ayından bu yana tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir mücadele var. Alaşehir Kaymakamlığı olarak biz bağdaki üzümün kesiminden işletmelerde işlenmesine, tırlara yüklenmesine en son nihai tüketiciye ulaşmasına kadar bütün zinciri virüs belasından korumak için görevimizi yapıyoruz. İnşallah üretim ve ihracat zincirini kırmamaya gayret edeceğiz. Ülkemizin dövize, çalışmaya ve paraya ihtiyacı var. Bunun için de devlet olarak vatandaşımızı korumak gibi bir görevi var. İlk çıkan tırımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu




üzüm ihracat yaş üzüm ihracatı dünya üzüm üretimi