İlçemizde Rehberlik Araştırma Merkezi Açıldı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Eğitim Öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin bir şekilde ilerletilebilmesi için çalışmalar yürüten ve özel eğitim gerektiren bireylerin eğitsel değerlendirme, tanılama ve yönlendirme hizmetlerinin yürütülmesini sağlayan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Alaşehir'de açıldı.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kaymakamlık oluruyla Alaşehir’de büyük eksikliği çekilen Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) açılması için baş vuruda bulundu. Bakanlık başvuruyu olumlu değerlendirerek, Alaşehir’e RAM açılmasına onay verdi.  

Alaşehir İmam Hatip Lisesi binasında  Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyete gösterecek olan RAM hizmet vermeye başladı. Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, yeni açılan Rehberlik ve Araşatırma Merkezi’ni ziyaret etti Hüseyin Güneş, ilçemizde büyük eksikliği duyulan RAM burada hizmete girmesine çok sevindik. RAM ihtiyacı olan öğrencilerimiz başka ilçelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Kaymakamlık kanalıyla bakanlığa başvuruda bulunduk. Bakanlığımız talebimizi olumlu karşıladı. İlçemize RAM açılmasını uygun gördüler. İlçemiz yeni bir kurum kazandı. Başarı bir yolculuktur,  bir varış noktası değil. Özel çocuklarımızın mutlu olması, en yakın yerde hizmet almaları için çalışmalarımız sürecek.  Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Alaşehir'e hayırlı olsun. Böylelikle Alaşehir bir kurum daha kazanmış oldu. Bakanlığımız ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

alaşehir ilçe milli eğitim müdürü alaşehir rehberlik araştırma merkezi alaşehir ram alaşehir hüseyin güneş