Hırsızlar, Üzüm Bağlarına Dadandı

Alaşehir Manşet Haber - Üzüm üreticileri doğal afet, yüksek girdi maliyetleri gibi sorunlarla uğraşırken bir yandan da hırsızlarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Reklam
Reklam

 

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Çitfçinin derdi bitmiyor. Bu yıl doğal afetler ile ciddi kayıp yaşayan çiftçilerin başı şimdi de hırsızlar ile dertte. Çiftçinin bağından bir kaç saat içerisinde 600 kilo üzüm çaldırlar. 

Alaşehir'de Türkmenköy'de yaşanan üzüm hırsızlığı girişimi ve ardından Killik Mahallesi'nde yaşanan küçük çaplı üzüm hırsızlığının ardından bir üzücü haber de Turgutlu ilçesinden geldi. Turgutlu'da Muzaffer Kurt isimli çiftçinin bağından 600 kilogram üzüm çalındı. 

Mağdur çiftçi Muzaffer Kurt; "Bağımıza yakın bir bölgede çalışan bekçi arkadaş bizi aradı bağınızda yabancı insanlar var dedi, hemen gittik. Ancak hırsızlar bağımıza gittiğimizde kaçmışlardı. Toplam 9 dönüm bir bağımız var bütün sene bu ürünleri yetiştirip hayatımızı idame etmeye çalışıyoruz. Birkaç saat içerisinde 600 kiloya yakın üzümümüzü çalıp kaçmışlar. Gerekli yerlere şikayetlerimizi bildirdik ve hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Ayrıca bu bölgede özellikle bu dönemlerde bekçilerin olması gerekiyor. Bunların hepsini ilettik, inşallah en kısa sürede hırsızlar yakalanır" ifadelerini kullandı.

Alaşehir'de Bağdan Üzüm Çalacaklardı

Geçtiğimiz günlerde Türkmenköy Mahallesi'nde meydana gelen hırsızlık girişiminde 2 kişi gözlerine kestirdikleri bir bağa girerek kasalara üzüm kesmiş ve araçlarına yüklemeye fırsat bulamadan vatandaşlar tarafından fark edilmişlerdi. Kestikleri üzümleri, bağın içerisinde kasalarda bırakarak apar topar olay yerinden kaçan ve kayıplara karışan hırsızlar arkalarında hiç bir iz bırakmamıştı. Görgü tanıkları hırsızlık girşiminde bir bayan ve bir erkeğin olduğunu, beyaz renkli 34 plaka doblo araçlarının olduğunu tespit edebilmişlerdi sadece. Bizde bu detayları Alaşehir Manşet facebook sayfamızda diğer çiftçileri uyarmak adına paylaşmıştık.

Alaşehir'deki Üzüm Hırsızları Kütahya'da Görüldü

Türkmenköy'de yaşanan hırsızlık olayından sonra takipçilerimizden, hırsızlık şüphelisi şahısların nerede olduğunu öğrendik. Kütahya'nın Simav ilçesinde ortaya çıkan ve pazarcı esnafının dikkatini çeken iki şahıs için bizlerle irtibata geçtiler. Simav İlçesi'nde pazarcılık yapan takipçimiz bize yolladığı mesajda, "Merhaba, ben Kütahya'nın Simav İlçesi'nde pazarcılık yapan bir esnafım. Yıllardır aynı yerde tezgah açarım. Kendim de çiftçi olduğumdan çevre il ve ilçelerdeki tarım ile ilgili haberler başta olmak üzere bu bölgerin haberlerini takip ederim. Alaşehir'de de Alaşehir Manşet'i takip ediyorum. Geçtiğimiz günlerde bir hırsızlık haberi paylaşmıştınız. Bu gün semt pazarımıza daha önce görmediğimiz 2 kişi geldiler ve üzüm sattılar. Sattıkları üzüm kasaları farklı farklıydı ve üzümleri piyasanın çok çok altında bir fiyata satıp geçtiler. Bu olay dikkatimizi çekti ve paylaşımınızı açıp tekrar detayları okuduk. Detaylarda belirttiğiniz gibi bir bayan ve erkekti bugün gördüklerimiz de. Ayrıca araçlarının plakaları da 34 plaka ve beyaz doblo araçları vardı. Sizinle paylaşmak istedik" ifadelerini kulladılar.

Bizler de şahıslar ile ilgili tüm detayları toplayarak hırsızlık girişiminde bulunulan bağın sahibi ile irtibat kurduk ve kendisine bu bilgileri ilettik. Bağ sahibinin şahıslar hakkında yasal işlem başlatıp başlatmadığı bilinmiyor. 

 

 

alaşehir haberleri alaşehir haber bugün alaşehir 45 haber alaşehir son dakika olaylar