Hava Sıcaklıkları Düşüyor, Zirai Don Bekleniyor!

Alaşehir Manşet Haber - Ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına girdi. Bu sistemlerle birlikte halen batı ve iç bölgelerimizde mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzeybatıdan başlayarak ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu gece saatlerinden başlayarak perşembe gününe kadar sürecek zirai don olayı beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, zirai donun, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleriyle Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında orta, Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında ise orta yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Alaşehir'de Kuvvetli Don Bekleniyor! 

Alaşehir'de 16-17 Şubat gecesi kuvvetli, 17-18 Şubat gecesi ise çok kuvvetli zirai don yaşanması bekleniyor. İlçede 17 Şubat Çarşamba günü en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında -4 derece, 18 Şubat Perşembe günü ise -3 dereceyi görecek. Cuma gününden itibaren sıcaklıklarda kademeli olarak yükseliş bekleniyor. 

İşte Alaşehir için tahmin edilen bir haftalık hava tahmin raporu ve zirai don haritası aşağıdadır ;




alaşehir zirai don alaşehir don alaşehir zirai don var mı