Hastane Temizlik Görevlisi Maaşları 2023 – GÜNCEL MAAŞLAR!

Hastane temizlik görevlisi maaşları 2023 Temmuz zammından sonra ne kadar oldu? Temizlik personeli maaşlarını sizler için inceledik. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Hastane temizlik görevlisi maaşları, 2023 yılı Temmuz ayında gelen yeni zamlar ile beraber güncellendi. Hastanelerin olmazsa olmaz personellerinden olan temizlik görevlileri için belirlenen maaşlar birçok kişi tarafından araştırılır.

Hastane temizlik görevlisi maaşı, çalıştıkları hastane, pozisyon ve deneyimlerine göre değişiklik gösterir.

Devlet hastanesi temizlik görevlisi maaşları ile özel hastane temizlik görevlisi maaşları birbirinden farklıdır. Türkiye’de, hastane temizlik görevlisi olarak yeni işe başlayan bir meslek mensubunun maaşı asgari ücretin biraz üzerindedir. Ancak, hasta temizlik görevlisinin deneyimine göre alacağı maaş da artabilir.

Hastane Temizlik Görevlisi Nedir? Görevleri Nelerdir?

Hastane temizlik görevlisi maaşları kadar merak edilen konulardan biri de hastane temizlik görevlisinin tanımıdır. Hastane temizlik görevlisi normal temizlik personellerinden daha farklı temizlik işleriyle uğraşan kişilerdir.

Hastane temizlik personelinin temel görevi, hastanelerdeki hijyen ve temizlik standartlarını korumaktır. Hastalara ve personellere daha hijyenik bir ortam sağlamak için çalışan hastane temizlik görevlisinin diğer sorumlulukları şu şekildedir.

Hastane temizlik personeli; hastane bölümleri, yatakhaneler, ameliyathaneler, laboratuvarlar ve diğer alanları temizlemekten sorumludur.

Hastanelerdeki tıbbi atıkları toplayan temizlik görevlisi; çöpleri boşaltma, tüm görünen yüzeyleri silme, hastane yataklarını düzenleme gibi işlerden sorumludur. Zeminleri temizleme, banyo ve tuvaletleri dezenfekte etme gibi işler de hastane temizlik görevlisinin sorumluluklarındandır.

Hastane temizlik personeli, hastaların güvenliği ve sağlığı için gerekli tüm prosedürleri uygularlar.

Hastalara ve personeline uygun bir şekilde davranan temizlik görevlileri gerektiğinde diğer personele yardım da eder.

Temizlik görevlisinin kendi güvenliğini ve sağlığını korumak için de uygun kişisel koruyucu ekipmanları kullanması gerekir.

Öneri içerik: ATT Maaşları Ne Kadar?

Hastane Temizlik Görevlisi Olma Şartları

Hastanelerde temizlik görevlisi olmak isteyen kişiler, devlette mi yoksa özelde mi çalışmak istediğine karar vermelidir. Her ikisi içinde farklı başvuru koşulları geçerlidir. Hastane temizlik görevlisi maaşları da çalışma alanına göre değişiklik gösterir.

Devlet Hastanesinde Temizlik Görevlisi Başvurusu

Devlet hastanesinde temizlik görevlisi başvurusu için ilk yapmanız gereken İŞKUR‘a üye olmaktır. Sağlık Bakanlığı belirli zamanlarda temizlikçi iş ilanları yayınlar. Bu ilanlara CV ile başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR iş ilanları üzerinden kamu iş ilanlarına da başvuruda bulunabilirsiniz.

Özel Hastanede Temizlik Görevlisi Başvurusu

Özel hastanelerde temizlik görevlisi başvurusu için genellikle lise mezunu olmanız yeterlidir. Ayrıca, bazı hastaneler belli bir iş deneyimi ya da belli eğitim sertifikaları talep edebilir. Özel hastanede temizlik görevlisi olarak görev almak istiyorsanız yapmanız gerekenler şu şekildedir:

İlgili hastanenin iş ilanlarını takip edin.

İlgili hastanenin insan kaynakları departmanlarına başvurun.

İş başvuru sürecinde lise diploması, nüfus cüzdanı, iş deneyimi belgesi gibi gerekli belgeleri hazırlayın ve teslim edin.

İş görüşmesine katıldıktan sonra uygun görülen adaylar arasından seçildikten sonra hastane temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

Devlet Hastanesi Temizlik Görevlisi Maaşları

Hastane temizlik görevlisi maaşları çalıştığınız hastaneye göre değişiklik gösterir. Devlet hastanesinde kadrolu şekilde temizlik görevlisi olarak görev alan meslek mensupları, özel hastanelerdeki temizlik personellerine göre daha yüksek maaş alır.

Devlet hastane temizlik görevlisi maaşları şu şekildedir:

2023 yılında devlet hastanesinde belirlenen en düşük temizlik görevlisi maaşı 22.000 TL‘dir.

2023 yılında devlet hastanesinde ortalama olarak belirlenen temizlik görevlisi maaşı 23.000 TL‘dir.

2023 yılında devlet hastanesinde belirlenen en yüksek temizlik görevlisi maaşı 23.700 TL‘dir.

Kadrolu olarak bir hastanede çalışan temizlik görevlisinin maaşı, çalışma saatine ve eğitim derecesine göre değişiklik gösterebilir.

Özel Hastane Temizlik Personeli Maaşları

Kadrolu olarak devlet hastanelerinde çalışmak genellikle kolay değildir. Ancak, özel hastaneler de temizlik personeline olan ihtiyaç fazla olduğu için iş bulmak daha kolay olabilir. Özel hastaneler temizlik görevlisi personeline vereceği maaşı kendi prosedürlerine göre belirler.

Bu sebeple her özel hastane için maaş miktarı birbirinden farklıdır. Ortalama olarak özel hastane temizlik personeli maaşları aşağıdaki gibidir.

Özel hastane temizlik görevlisi maaşları şu şekildedir:

2023 yılında özel hastanede en düşük temizlik görevlisi maaşı 12.000 TL‘dir.

2023 yılında özel hastanede ortalama olarak temizlik görevlisi maaşı 14.000 TL‘dir

2023 yılında özel hastanede en yüksek temizlik görevlisi maaşı 16.000 TL‘dir.

Hastane Temizlik Görevlisi Çalışma Saatleri

Hastane temizlik görevlisi maaşları belirlenirken en önemli faktörlerden biri de çalışma saatleridir. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 63. maddesine göre, hastane temizlik görevlisi gibi personelin haftalık çalışma süresi en fazla 45 saat olmalıdır.

Bu çalışma süresi, çalışma günlerine eşit olarak dağıtılır. Ancak, özel bir karar çıkmadıkça bu süre 45 saati aşamaz. Bu hükümle, işçilerin hakları korunur ve çalışma koşulları düzenlenir.

Ek mesai olması durumunda ise temizlik personeline mesai ücretleri ödenir. Özellikle özel hastanelerde ek mesai durumları ile karşılaşmak mümkündür.

İlginizi çekebilir: Tıbbi Sekreter Maaşları

Hastanede Temizlik Görevlisi Olarak Çalışmak Kolay Mı?

Hastane temizlik görevlisi olmak, diğer mesleklerde olduğu gibi bazı kriterlerden oluşur. Ancak, hastane temizlik görevlisi olmak özel bir eğitim ya da deneyim gerektirmez. Hastane temizlik görevlisi olmanın bazı zorlukları da olabilir.

Hastane en yoğun çalışan yerlerden biridir. Dolayısı ile çalışma koşulları bazen stresli ve yoğun olabilir.

Bazı temizlik görevleri daha zorlayıcı olabilir. Özellikle güç gerektiren bazı ekipmanları kullanmak gerekebilir.

Hastanelerde işlerde büyük hassasiyet gerekir. Doğru temizlik tekniklerinin ve hijyen koşullarının gerçekleştirilmesi gerekir.

Tüm bu çalışma koşulları bazen hastane temizlik görevlilerini zorlayabilir. Ayrıca hastane temizlik görevlisi maaşları değişiklik gösterdiği için çalışma koşulları kadar maaşlar da meslek seçiminde önemli bir yere sahiptir.

Hastane Temizlik Görevlisi Maaşları Temizlik Personeli Maaşları