Hastane Personelleri İşaret Dili Eğitimi Aldı

Alaşehir Manşet - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde İlçe Devlet Hastanesi personelleri Alaşehir Halk Eğitim Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi işbirliği ile açılan İşaret Dili Kursu'na katılarak sertifikalarını aldılar. Artık personeller, hastaneye tedavi olmak için gelen işitme engelli vatandaşlar ile daha iyi iletişim kurabilecekler.

Reklam
Reklam

 

Hastaneye tedavi olmak için gelen vatandaşlar ve işitme engelli vatandaşlarla daha iyi iletişim kurabilmeleri ve işlemlerinin sağlıklı yürütülmesini sağlamak amacıyla Hastane personeline verilen işaret dili eğitimi sonucunda sertifika almaya hak kazanan personellerin sertifikaları dağıtıldı.

Engelli vatandaşların aynı kalitede hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen işaret Dili kursuna katılan 100 personel 120 saatlik kurslarını tamamlayarak, sertifikalarını aldı. Eğitmen Mehmet Ali Karagöz tarafından verilen kursta hastanede görev yapan 485 personelin tamamı kademeli olarak işaret dili eğitimi kursuna katılacakları açıklandı.
Devlet Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen törene İlçemiz kaymakamı Abdullah Uçgun, Devlet Hastanesi başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Halk Eğitim Müdürü Süleyman Ölmez ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Uçgun, "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile yapılan protokol kapsamında açılan Türk İşaret Dili Kursumuzda hastanede çalışan bütün personellerimiz eğitimden geçecek. Açılan kurslarla hastane personelimizin işaret dilini öğrenerek konuşma ve işitme engeli olan vatandaşlarımızla daha rahat iletişim kurması sağlanacaktır. Hastane hizmetlerinden tüm vatandaşlarımızın eşit olarak, aynı oranda, aynı kalitede hizmetlerden faydalanmasını istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kaldırılması için çalışıyoruz. Bunların en önemlisi de kamu kurumlarından tüm engellilerimizin hizmetlerden aynı oranda faydalanmasını sağlamaktır. Alaşehir Devlet Hastanesi olarak daha iyi hizmetler verebiliyoruz. Aydınlatma cihazlarımız tamamen yenilendi ve gelenekten geleceğe dönüşen hastane projesi adı ile güneş enerjisinden enerji üretilmeye başlandı. Hastanemizin elektrik giderleri çok büyük oranda düştü. Hastanemizdeki doktor sayısı her geçen gün daha da artıyor ve her branşta doktor bulunuyor. Hastanemizde paliyatif servis hizmete girdi. Bugün burada engelli vatandaşlarımızın iletişimini daha kolay sağlayabilmek için, işaret dili ile iletişimin sağlanması için işaret dili kurtuna katılanların sertifika törenini yapıyoruz. Bugün itibariyle 100 personelimiz bu eğitimi aldılar. Hastanede hizmet veren 485 personelin tamamı bu eğitime katılacaktır. Bundan böyle engelli vatandaşlarımızla, hastane personelimiz, daha kolay iletişim sağlayabileceklerdir" dedi.




alaşehir devlet hastanesi alaşehir hastanesi alaşehir devlet hastanesi personel alımı işaret dili halk eğitim işaret dili eğitimi