Güvenli Okul, Güvenli Gelecek Toplantısı Yapıldı

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir İlçesinde güvenli okul toplantısı yapıldı.

Reklam
Reklam

 

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı 2. dönemi güvenli okul toplantısı, Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN başkanlığında gerçekleştirildi. 

2019-2020 Eğitim - Öğretim yılının ikinci döneminin 3 Şubat 2020 Pazartesi günü itibariyle başladığını belirten Kaymakam Abdullah UÇGUN, 2’nci yarıyılın başta öğrenciler olmak üzere öğretmen, idareci ve veliler için en güzel, en verimli ve en başarılı şekilde geçmesini temenni etti.

Kaymakam Abdullah UÇGUN,“19 Haziran 2020 Cuma günü sona erecek eğitim - öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz açısından güvenli ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için bir aradayız. Bir ulusun kalkınması ve gelişmesi ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabilir. İyi bir eğitim süreci için planlama en öncelikli konuların başında gelir. Bizim amacımız ilçemizde öğrencilerimize hep bir önceki dönemden daha verimli bir eğitim süreci yaşatmak. Hedefimiz, eğitim-öğretim yılının 1. döneminde elde edilen başarılı çalışmaların artırılarak devam ettirilmesi.” dedi.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük atılımlar gerçekleştirdiğini bildiren Kaymakam Abdullah UÇGUN, İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesine yönelik “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” protokolünün olduğunu ve bu protokol çerçevesinde yapılanları maddeler halinde anlattı. UÇGUN; “Bildiğiniz gibi İçişleri Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın arasında “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” ile okullarda güvenli ortamın sağlanması amacıyla koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesine yönelik işbirliği protokolü yapıldı. Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımızca öğrencilerimizin güvenliği için çok ciddi tedbirler alındı. Bu tedbirler bu dönem de artarak devam edecek" dedi.

Her derecedeki okullarımızda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konusunda eylem planı kapsamında çalışmalar yapılması ile güvenlik sorunlarının giderilmesi konularına ilişkin değerlendirme yaptığı toplantıda eğitimi en önemli kamu hizmeti olarak gördüğünü belirten Kaymakam Abdullah UÇGUN, “Çocuklarımız evlerinden çıkıp yürüyerek gidiyorsa sokaktaki güvenliği, eğer servisle gidiyorsa servise teslim edildiği andan itibaren daha sonrasında o günkü eğitim programını tamamlayıp akşam evinin kapısından içeriye girene kadar bizim, yani kamunun sorumluluğundadır” dedi.

Kaymakam UÇGUN; Toplantıya katılanlara söz vererek görüş ve önerileri dinledi.
Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Mahalle Muhtarları, daire amirleri, okul Yöneticileri, Eğitimciler ve Okul aile birliği üyeleri de katıldı.



alaşehir alaşehir ilkokul alaşehir kaymakam abdullah uçgun