Günümüzde İngilizcenin Yeri

Okul dönemlerinde öğretilen İngilizce dersi çoğu öğrencinin okul hayatı bittiği zaman sona eriyor...

Reklam
Reklam

 

Okul dönemlerinde öğretilen İngilizce dersi çoğu öğrencinin okul hayatı bittiği zaman sona eriyor. İngilizceyi sadece geçerli not almak için çalıştığınızı yıllar sonra daha iyi anlıyoruz. İngilizce eğitimi günümüzde kreş dönemine kadar indirgenmiştir.

Çocuk küçük yaşlarda başladığı İngilizce eğitimini üniversite hayatı son bulana kadar görmektedir. Sadece öğrenmek için öğrenilen İngilizce okul dönemlerinde hiç ileri bir seviyeye ilerlememiştir. Aksine gramer yapılarını bilmek, cümle kurmak, sözcük ve fiilleri ezberlemek dışında ekstra bir artısı ne yazık ki yoktur. İngilizce sözler ve anlamları, meslekler ve anlamları şeklinde ezberlenen temel kavramlar İngilizce konuşurken oldukça önemlidir. Cümle kurmamıza yardımcı olacak bu temel kavramlar başlangıç seviyesinde öğretilir. İngilizce aman aman zor bir dil değildir. Her yaşta bireyin öğrenebileceği bir dildir. Bireysel olarak öğrenilemeyeceğini de kişi bilmelidir. İlk kurda genellikle temel kavramlar olduğu için ezber yaparak rahatlıkla öğrenebilirsiniz. İlerleyen seviyelerde değişen cümle yapısı ek alan fiiller ve zaman belirteçleri neden sorusunu kendinize sormanıza neden olacaktır. İngilizceyi önemsediğiniz sürece öğrenebilirsiniz.

Evrensel bir dil niteliğinde olan İngilizce her bireyin öğrenmesi zorunlu olan yabancı bir dildir. Dünya üzerinde 54 ülkenin akıcı bir şekilde konuştuğu bu dili ülkemizde bilen ve akıcı bir şekilde konuşan kişi sayısı oldukça azdır. Özellikle çok uluslu şirketler ya da yabancı firmalardan alışveriş yapan firmalar İngilizce bilen çalışana ihtiyaç duyar. Ülkemizde İngilizce bilen kişi sayısı oldukça azdır. Bu yüzden de İngilizce bilen her zaman daha ön plandadır. Üniversite diplomasının bile önüne geçen bu yetenek rakiplerinizi eleyip aranılan kişi konumuna gelmenize yardımcı olur.

İngilizce öğrenirken yanınızda mutlaka İngilizce- Türkçe içerikli sözlük bulundurmalısınız. İngilizce öğrenmeye başladıktan sonra her İngilizce sözcük ve cümle sizin için merak konusu olacaktır. İngilizce alfabe ile başladığınız İngilizce öğrenme serüveniniz siz istediğiniz sürece ana dilinizin seviyesine kolaylıkla gelebilir. İngilizceyi pratik bir şekilde öğrenebileceğiniz mobil uygulamaları da takip etmenizde fayda vardır. Öğrendiğiniz her bilgiyi tekrar edebileceğiniz seviyenize uygun kitaplar alıp diksiyonunuzun düzelmesine olanak sağlayın. Bunun dışında merak ettiğiniz her sözcüğü bakıp cümle içerisinde kullanışına dikkat edin. İngilizce öğrenmek bir bütündür. Sadece sözcük ezberleyerek ya da gramer kurallarını ezberleyerek kesinlikle öğrenilmez. Bireysel olarak ise asla öğrenilmez. İngilizce öğrenme sürecinde kendinize yazışma arkadaşları edinmelisiniz. Arkadaşlarınızın ana dilinin İngilizce olmasına dikkat etmelisiniz. Sizin yanlışlarınızı size anlatacak yönlendirecek arkadaşlarınız ile İngilizce seviyenizi istediğiniz dereceye getirebilirsiniz. İngilizce başlı başına özellikli bir dildir. Gerek telaffuzu gerek okunuş kuralları ile diğer dillere göre daha basittir. İngilizce basit telaffuza sahip bir dildir. Zorlanmadan öğrenebileceğiniz diğer dillere göre daha kolay bir dildir. Ülkemizde oldukça önemli bir yere sahip bu dil birçok farklı kaynaktan öğrenilebilir. Özel dersler, online İngilizce eğitim siteleri ve İngilizce kurslar İngilizceyi ileri derecede öğrenebileceğiniz eğitim noktaları arasınadır. Ülkemiz İngilizce öğrenmeye çok önem vermektedir. Bu da İngilizce bilen kişiye olan ihtiyacı kanıtlar niteliktedir.

İngilizce öğrenmek için zamanınız yoksa bunun için online İngilizce eğitim sitelerini tercih edebilirsiniz. Standart bir İngilizce kursuna göre aynı eğitimi verip bitirdiğinizde de sertifikanızı size veren bu siteler güvenli ve hızlı bir şekilde İngilizceyi öğrenebileceğiniz kanalların başındadır. Online İngilizce eğitim sitelerine ücretsiz üye olup site işleyişi hakkında bilgi alabilir, deneyebilir, hoşunuza gitmezse üyeliğinizi iptal edebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın butonunu kullanabilirsiniz. Ardından yapacağınız adımlar konusunda site sizi yönlendirecektir. İngilizce öğrenmeye farklı bir soluk getiren bu sitelerde her şey öğrencinin öğrenmesi üzerinedir. Öğrenciyi sıkmadan eğlenceli bir şekilde İngilizce öğrenmek son dönemin trendleri arasındadır. İş İngilizcesi, üniversite İngilizcesi ve çocuk İngilizcesi şeklinde kategoriye ayrılmış eğitimlerde öncelik sizin kolay bir şekilde öğrenmenizdir. İhtiyacınız olan eğitimi tespit edip bunu size sunmak bu sitelerin asıl amacıdır. Bazı öğrenciler mükemmel derecede konuşabilirken bunu yazıya dökemez. Bazı öğrenciler de çok iyi yazıp konuşamaz. İşte bu siteler öğrencinin ihtiyacı olan eğitimi tespit edip onun üzerine yoğunlaşır. Her yaştan bireyin üyelik yapıp derslere katılacağı bu sitelerde İngilizce öğrenmek daha eğlencelidir. Konuşmaya dayalı İngilizce eğitimi ana dili İngilizce olan eğitmenler tarafından sunan bu sitelerin dünya üzerinde milyonlarca öğrencisi vardır.

ingilizce öğren temel ingilizce günümüzde ingilizcenin yeri ingilizce