Güncel Diş Tedavi Ücretleri 2023 | Diş Teli, Köprü, Temizlik

Güncel diş tedavi ücretlerini sizler için araştırdık! Diş köprü fiyatları, diş taşı temizliği fiyatları ve diş teli ücretlerini şimdi inceleyin! İşte Türk Dişhekimleri Birliği fiyat listesi...

Reklam
Reklam

Diş sağlığını önemseyen ve rutin kontrollerini düzenli olarak yaptıran kişilerin merak ettiği konuya değineceğiz: Güncel Diş Tedavi Ücretleri!

Günümüzde diş tedavisi fiyatları, devlet hastanesi ve özel kliniklerde farklı bir şekilde belirleniyor. Devlet hastanesinde SGK kapsamına göre fiyatlar değişiyor. Özel kliniklerde ise genellikle Türk Dişhekimleri Birliği’nin fiyat listesi geçerli oluyor.

Güncel tedavi ücretlerini TDB fiyat listesine göre sizlerle inceleyeceğiz. Diş teli taktırma ücreti, diş temizliği ve köprü diş ücretlerini inceleyelim!

Diş Teli Fiyatları Ne Kadar?

Güncel diş tedavi ücretlerinde önemli bir detay ile başlayalım: Diş teli fiyatı!

Diş teli tedavisi, çarpık dişlerin hizalanması, düzgün bir pozisyona getirilmesi amacıyla yapılmaktadır. Ek olarak bazı konuşma ve yeme bozukluklarında da diş teli tedavisine başvurulabilir.

Diş teli tedavileri genelde şu aşamaları içerir:

İlk muayene

Tedavi planı oluşturma

Braket ve plak uygulamaları

Tedavi süreci

Takip ve kontroller

Tedavinin tamamlanması

Retansiyon dönemi

Tedavi planlaması ve işleyişi, klinikten kliniğe göre farklılık gösterebilir. Burada uzman bir hekim kontrolünde olmanız oldukça önemlidir.

Özel klinik için fiyatlar genelde kullanılan aparey türü ve malzeme kalitesine göre belirlenmektedir. Tedavi süresi de fiyatlar üzerinde etkilidir. Ortalama olarak metal braket ile başlayan süreç, modern seçeneklerle gelişmektedir.

Diş teli fiyatları 2023 yılı için TDB tarafından aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

Angle Sınıf I Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi

8.130,00 TL

Angle Sınıf II Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi

10.310,00 TL

Angle Sınıf III Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi

12.600,00 TL

Açık Kapanışın Ortodontik Tedavisi  

12.985,00 TL

Kısa Süreli Ortodontik Tedavi

5.950,00 TL

 

Güncel diş tedavi ücretlerine diş temizliği ile devam edelim…

Diş Temizliği Fiyatları

Diş temizliği, güncel diş tedavi ücretleri konusunda oldukça önemli bir tedavi yöntemidir. Diş bakım rutininize özen göstermek için öncelikle diş temizliğinden başlayabilirsiniz. Diş temizliği ücreti ise tedavi gerekliliklerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Diş temizliği, dişlerinizin plak ve tartar gibi yapılardan arındırılması anlamına gelir. Diş eti sağlığının en önemli aşamasından birisi diyebiliriz. Özellikle önleyici tedavi yöntemi olarak da değerlendirilebilir. Birçok durumda diş hekimleri, gelecekteki olası diş problemlerini önlemek için diş temizlemeyi öneriyor.

Diş temizliği sürecine şu şekilde katkı sağlayabilirsiniz:

Dişlerin düzenli olarak fırçalanması

Diş ipi kullanımı

Gargara

Düzenli diş muayeneleri

Dengeli beslenme

Diş temizliği fiyatları 2023 yılında şu şekilde belirlenmiştir:

Detertraj Fiyatları

875 TL

Flap Operasyonu

1.405 TL

Subgingival Küretaj

510 TL

Apse Drenajı ve Tedavileri (Extraoral)

1.825 TL

Apse Drenajı ve Temizliği (İntraoral)

1.630 TL

 

Güncel diş tedavi ücretleri açısından diş köprü fiyatlarının da incelenmesi gerekir…

Köprü Diş Fiyatları

Köprü diş tedavisi, eksik dişlerin yerine yenisini ekleme noktasında sıklıkla tercih ediliyor. Köprü tedavileri, kayıpların neden olduğu estetik ya da fonksiyonel problemleri çözmeyi hedefler.

Tedavi ücretleri ise kullanılan malzemeden köprü uzunluğuna kadar birçok faktöre göre belirlenir. Köprü diş fiyatları bu nedenle tedavi planlamasına göre değişiklik gösterir.

Diş köprü tedavisinde çiğneme işlevini iyileştirmek de amaçlanır. Daha rahat bir şekilde gülümseyebilirsiniz! Diş tedavi ücretleri arasında köprü dişler de oldukça önemlidir. Tedavi planlanmadan önce fiyat konusunu konuştuğunuzdan emin olun.

Köprü diş fiyatları 2023 yılında aşağıdaki gibidir:

Maryland Köprü Diş Fiyatları

3.020 TL

Köprü Tamiri Fiyatı

1.440 TL

İmplant Köprü Diş

2.880 TL

Üçlü Köprü Diş Tedavisi

9.060 TL

Roach Köprü Fiyat

1.840 TL

 

Güncel diş tedavi ücretleri bu şekildedir. Fiyatlar TDB listesine göre hazırlandı! Eklemek istediklerinizi, görüş ve düşüncelerinizi YORUMLAR sekmesinden bizimle paylaşabilirsiniz.

diş tedavi ücretleri diş teli fiyatları diş temizliği fiyatları köprü diş fiyatları