GIDA TERÖRÜNE KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE

Alaşehir Manşet Haber - GIDA TERÖRÜNE KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE

Reklam
Reklam

 

Ulusal çapta yürütülen FARKINDALIK VEBİR SOSYAL PROJE olanFAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİ projesine, toplumumuzun yaşaması ve pek çok yönden gelişmesi onu oluşturan bireylerin sağlıklı olmasına bağlı olduğuna inanmaktayız.  Bu amaçla tüm bölgemiz toplumumuzun ve kamuoyunun bu yönde dikkatini çekmeye çalışmaktayız.

Fahri Gıda Müfettişi Nedir, Neler Yapar?

FAHRİ GIDA MÜFETTİŞLERİMİZ, tarım, gıda, hayvancılık sektörüne yönelik ve bu sektörlerin çıktısı olan gıda üretimini, paketlenmesini, satışını, lojistiğini, stokunu, hijyenini, halk sağlığına etkilerini, tüketicinin tarladan sofrasına ulaşana kadar olan zincirde,

HALKIN (TÜKETİCİNİN) KENDİ DENETİMİNİ KENDİSİNİN GERÇEKLEŞTİRMESİ daha KOLAY, daha ETKİN ve daha UCUZ olacağı düşüncesini paylaşan ve bu bilinçle FAHRİ olarak KAMU YARARINA, ilgili KAMU KURULUŞLARINA destek veren bireylerdir.

Fahri Gıda Müfettişlerimiz,SOSYAL SORUMLULUK bilincini taşıyan, normal gündelik yaşamı içinde ev ve/veya iş yeri için yaptığı alış-verişlerde ve/veya eğlence için gittiği, AVM, Market, Cafe, Resturantv.b. gıda üreten, paketleyen, satan, stok eden, lojistiğini yapan, toptan satış yapan kısacası TARLADAN – SOFRAYA tüm gıda zinciri kapsamına alarak,

İşletmelerin gıda arz ve sunumunda; TOPLUMUN SAĞLIKLI BESLENME gereksinimlerini yeterli, nicelik ve nitelikte sağlayıp, sağlamadıkları konusunda sessizce gözlemler yaparak ve bu yaptıkları gözlemlerini bir rapor haline getirmektedir.

Böyle bir Projeye Neden İhtiyaç Duyulmuştur?

Ülkemizde maalesef bazı üreticiler, tüketicilerin dikkatsizliğinden ve bilinçli tüketici olmamalarından faydalanarak ticari amaçlar ve haksız kazanç uğruna taklit ve tağşişe yönelebilmektedir. Bunun önüne geçmenin yolu TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN denetim yapması yanında öncelikle vatandaşların bilinçli ve dikkatli birer tüketici olmaları, aldıkları ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka okumaları, dökme olarak tabir edilen menşei belli olmayan veya şüpheli olan gıda maddelerini alırken dikkatli ve sorgulayıcı olmalarına bağlıdır.

Geçmiş tecrübelerden gördüğümüz gibi Bakanlığımızın onca çabası, denetimleri ve denetimlerde kestiği cezalar, GIDA TERÖRÜNÜN önüne geçememektedir. Bu teröre “DUR” diyebilmenin tek yolu, bu gıda terör ARZININ toplumdaki karşılığı olan TALEBİ ortadan kaldırmaktır.

Bir türlü çözüme kavuşturulamayan GIDA TERÖRÜNE KARŞI geleceğimiz olan çocuklarımız vegençlerimiz için kamuoyunda bir farkındalık üretmek, onlara daha sağlıklı bir geleceksağlamak için,

GIDA TERÖRÜ ile daha etkin, sürdürülebilir ve yeni bir bakış açısı ile farkındalığı artırmayı GIDA TERÖRÜNE KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE etmeyihedeflemekteyiz.

Geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz ve toplumumuzun pek çok yönden gelişmesi onu oluşturan bireylerin daha sağlıklı olması adına verdiğimiz bu mücadelemize her bilinçli vatandaşımız davetlidir.

Ethem Taşın
Manisa İl temsilciliği

gıda terörü gıda terörü mücaele