Evinde ölü bulunan Şaban Yıldırım'ın çocukları: "Babamızın üzerine 7 farklı şirket kurmuşlar"

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Geçtiğimiz günlerde yalnız yaşayan ve bir süredir kendisinden haber alınamayan 3 çocuk babası Şaban Yıldırım'ın cansız bedeni evinde bulunmuştu. Yıldırımın çocukları, kendilerinden habersiz olarak babalarının kandırılarak üzerine 7 farklı şirket kurulduğunu ve babalarının ölümünün arkasında bir çok soru işaretinin olduğunu belirttiler.

30 Ekim 2022 tarihinde evinde ölü olarak bulunan Şaban Yıldırım'ın acılı ailesi, çözümlenmeyi bekleyen bir çok soru işareti ile karşı karşıya. Eşinden ayrı yaşayan ve ölüm hadisesinden sonra Alaşehir'e gelen Şaban Yıldırım'ın eski eşi Hanım Yıldırım, eşinin birileri tarafından kandırılarak üzerine şirketler kurulduğunu belirterek, "Eşim Şaban Yıldırım 1992 yıllarında bir motosiklet kazası geçirdi. Kazadan sonra ara ara unutkanlık sorunları yaşanmaya başlamıştı. Kaza olayından bir kaç sene sonra eşimle ayrıldık ve kızım ile Antalya'ya taşındık ve orada yaşamaya başladık. Ölümünden sonra yaptığımız araştırmalarda eşimin üzerine 7 tane şirket kurulduğunu öğrendik. Eşimin sağlık sorunlarını bilen ve bunu suistimal eden biri veya birileri bu durumdan faydalanmışlar. Şirketlerin ne amaçla kurulduğunu, bu şirketlerde ne gibi faaliyetler yapıldığını bilmiyoruz. Komşularından öğrendiğimiz kadarıyla eşimi bir süre önce birileri gelip İstanbul'a götürmüşler. Oraya gittiği sırada şirketler kurulmuş. Bu şirketleri kim ne amaçla kurdu araştırılmasını istiyoruz" dedi.

"Evde sim kartları çıkarılmış telefonlar bulduk!"

Evinde ölü bulunan Şaban Yıldırım'ın kızı Yeşim Yıldırım ise babasının ölümünden sonra evde yaptıkları temizlik sırasında 3 adet sim kartları çıkarılmış telefon bulduklarını belirterek, "Babam telefon kullanmasını çok fazla bilmiyordu. Bir numara kaydetmek için bile komşularından yardım istiyordu. Evde temizlik yaptığımız sırada 3 farklı telefon bulduk. Üçününde sim kartları çıkarılmıştı. Sim kartları takıp telefonu açtığımızda telefon içerisindeki tüm bilgilerin silinmiş olduğunu gördük. Ne numaralar vardı ne arama kayıtları. Oysa babamla bir iki gün önce konuşmuştuk. Geriye dönük hiç bir kayıt kalmamış. Babam telefon kaydetmeyi bile yapamazken sim kartı çıkarmayı, telefon arama kayıtlarını silme gibi işlemleri kesinlikle yapamaz. Aklımızı bulandıran bir çok soru işareti var. Bu soru işaretleri çözüme kavuşmadığı sürece babamın eceli ile öldüğüne inanmam mümkün değil" dedi.

"Otopsi raporunun çıkmasını bekliyoruz"

Babalarının kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp morgundan rapor çıkmasını beklediklerini belirten Şaban Yıldırım'ın kızı Yeşim Yıldırım, "Babam alkol tüketirdi. Öldüğünde evinden kaçak alkol şişeleri çıktı. Ben babamın kaçak alkol tükettiğini hiç hatırlamıyorum kullanmazdı. Bunca cevap bekleyen soru varken acaba kaçak alkolü de babama zarar vermek isteyen birileri mi hediye etti sorusu geliyor aklıma ister istemez. Babamın vefatının ardından karşı karşıya kaldığımız tüm soru işaretlerini emniyet güçlerine bildirdik. Ekipler sorunun çözüme kavuşturulması için çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

alaşehir şaban yıldırım alaşehir şüpheli ölüm alaşehir son dakika haberleri alaşehir olay alaşehir son dakika ölüm haberleri