Ev fiyatları yüzde 100 artınca Alaşehir'de vatandaşlar o yatırım aracına yöneldi

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Konut piyasasında yaşanan fiyat artışları karşısında elindeki ev parası eriyen vatandaşlar yatırımlarını topraktan yana kullanmaya başladı. Uygun fiyatlı imarlı arsalar ev fiyatlarının düşmesini beklemek istemeyenlerin ilk tercihi oldu. Bu sayede paralarını araziye bağlayan vatandaşlar enflasyona karşı da paralarının değerini korumuş oluyorlar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Konut Fiyat Endeksi'ne göre konut fiyatları geçtiğimiz şubat ayında yıllık yüzde 96,4 artışla ile rekorunu yeniledi. Konut piyasasında yaşanan fiyat artışları karşısında elindeki ev parası eriyenler yatırımlarını topraktan yana kullanmaya başladı. Uygun fiyatlı imarlı arsalar ev fiyatlarının düşmesini beklemek istemeyenlerin ilk tercihi oldu. Gayrimenkul uzmanları arsalar için parası çok olan için de az olan için de bir seçenek olduğunu ifade ediyor.

ALAŞEHİR'DE EVLER 1 MİLYON LİRA

Alaşehir'de yeni yapılan 3+1 konut fiyatları 1 milyon lira civarında. Elindeki ev parası eriyen vatandaşlar yatırımlarını topraktan yana kullanmaya başladı. İlçede hala merkezi konumda 300 ile 500 bin lira arasındaki fiyatlarda imara açık araziler mevcut. Alaşehir'de en çok arazi bakılan yerler ise İstasyon, Fatih ve Hacıbey Mahalleleri olarak ön plana çıkıyor. İstasyon Mahallesi'nde talep fazla olunca arsa fiyatlarında da ciddi artış görüldüğü için vatandaşların tercihi Fatih Mahallesi olmaya başladı. Fatih Mahallesi'nde arazi fiyatları ise yerin konumuna göre metrekare başına 1500 ile 2500  arasında değişiyor. Uzmanlara göre ise arsa, orta ve uzun vadede en karlı yatırım aracı olarak görülüyor.

“SAKSIDA OLSUN TOPRAĞINIZ OLSUN”

Habertürk TV'ye konuşan Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “İstatistiklerde insanların yüzde 92'sinin en büyük yatırım aracı olarak arsayı seçtiği görülüyor. Saksıda olsun toprağınız olsun. Türkiye'nin neresi olursa olsun imarlı imarsız toprak alan, arazi alan her zaman kârdadır” ifadelerini kullandı.

Bir diğer Emlak Uzmanı Oktay Teke ise, “Vatandaşlar birikimlerini korumak için konut alamıyorsa, ticari gayrimenkul alamıyorsa arazi alarak enflasyona karşı dirençli bir şekilde birikimlerini koruma çabası içine girmiş olabilirler” dedi.

alaşehir arazi alaşehir satılık arazi alaşehir