Esnaf Odası Başkan Adayı Özbek ve Ekibi Projelerini Anlattı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Madeni Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Hüseyin Özbek ve çalışma ekibi, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. Özbek, “Bilgili ve donanımlı bir kadroyla seçimlere gireceğiz. Esnaflarımız için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çalışmalarımıza başladık bile. Bu kapsamda ilk etapta üyelerimiz için "Anlaşmalı Kurumlar" çalışması ile market, petrol istasyonu, restoran, mobilya ve beyaz eşya mağazaları ile İndirim Anlaşmaları imzaladık. Bu anlaşmalar kapsamında yapılacak olan indirimler ile oda üyelerimizin bütçelerine katkıda bulunacağız" dedi.  

20 Mart’ta yapılacak Madeni Sanatkarlar Odası Başkanlığı için çalışmalar gerçekleştiren Hüseyin Özbek, gerçekleştirdiği basın açıklaması ile projelerinin bir kısmını açıkladı. Yaklaşık 4 aydır çalışmalarının devam ettiğini belirten Özbek: "Sahaya inip esnaflarımıza kendimizi anlattık. Çalışmalarımız seçime kadar devam edecek ve seçim günü sözü onlara bırakacağız. Esnaflık yaşadığımız yerin hem ekonomisini hem hizmet ihtiyacını ayakta tutan en önemli değerdir. Ekonomik ve toplumsal hayatın vazgeçilmezi olan esnaflarımız emeği ve ekmeği için her geçen gün şartlar ne olursa olsun zorlu mücadelesini sürdürmektedir. Bu zorlu mücadele de yaşadığımız sorunlar içerisinde esnaf odaklı bir odanın daha iyi hizmet vereceğini inanıyoruz. Bu vesile ile 20 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan seçimi yeni projeler ile hizmet gayesinde esnafımızı en iyi şekilde temsil edebilmek ve en iyi hizmeti sunabilmek adına dinamik, bilgili donanımlı bir kadro ile yani sadece başkan ve yardımcısı ile değil tüm ekip ile yola çıkarak seçimlere gireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Anlaşmalı Kurumlar" Projemizi Hayata Geçirdik

Alaşehir Madeni Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Hüseyin Özbek "Anlaşmalı Kurumlar" ismini verdikleri proje hakkında da detaylı bilgi verdi. "Proje ile odamıza kayıtlı tüm üyelerimiz kendilerine vereceğimiz indirim kartları ile yapacakları alışverişlerde yüzde 10'a varan indirim kazanacaklar. İlk etapta market, akaryakıt, restoran ve kargo alışverişleri için anlaşma imzaladık.  Bu kapsamda Çetin Market ile yüzde 7, Alaşehir Opet'de akaryakıt alımlarında yüzde 5, CanDeluxe restoran için yüzde 10, Hatipoğlu Gıda ile yüzde 7, Urfa Sofrası ile yüzde 3 oranında iskonto indirimi için anlaşmaya varıldı. Ayrıca Aras kargo ile görüşmeleri tamamladık önümüzdeki günlerde indirim oranı netlik kazanacak. Bu liste daha da çoğalacak tabi. Daha birçok esnafımız ile indirim anlaşması yapacağız. Odamıza kayıtlı üyeler, ayrıcalıklı üyelik indirim kartları ile diledikleri gibi alışverişlerini yapacaklar ve indirimlerden faydalanacaklar" dedi.

Alaşehir'in Parası Alaşehir'de Kalsın

İlçemizde daha önce diğer esnaf odalarının bu slogan ile kampanya başlattıklarını dile getiren Hüseyin Özbek: "Ticaretin ilçemizdeki esnaflar arasında yapılmasını çok önemsiyor ve bu projeyi bizde sonuna kadar destekliyoruz. Bu yüzden ilçemizdeki her kesimden esnaf ile anlaşmalar yapacağız. Odamıza kayıtlı yaklaşık bin 100 esnaf var. Aileleri ile birlikte bu sayı on binleri buluyor. Örneğin bir esnafımız çocuğunu evlendirecek. Mobilya, beyaz eşya ve giyim mağazaları ile yapacağımız anlaşmalar ile esnaflarımız bu ürünleri indirimli bir şekilde alacak ve ilçemizin parası bu şekilde ilçemizde kalacak. Hem odamıza kayıtlı esnafımız hem de diğer esnaflarımız kazanacak.

Üyelerimize Ücretiz Hukuk Danışmanlığı Hizmeti Vereceğiz

Seçimi kazandığımızda yapacağımız ilk işlerden biri de ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti olacak. Uygun bir hukuk bürosu ile imzalanacak protokol kapsamında odamıza üye tüm esnaflarımız ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti alacak ve olası davalarında ise belirli oranda bir indirim ile avukatlık desteği sağlanacak. Esnafımızın bazen yaşadığı küçük problemler bir hukukçuya danışılmadığı taktirde daha büyük sorunlara dönüşebiliyor. Bunun birçok örneği var. Bu gibi durumlarda esnafımızın mağdur olmaması için kendilerine her an yardımcı olabilecekleri bir avukatları olacak. Bu şekilde sorunlar deyimi yerindeyse dallanıp budaklanmadan çözüme kavuşacak. Yola çıkarken söylemiş olduğumuz "Destek Sizden, Hizmet Bizden" sloganını gerçekleştirmek için çalışmalarımız aralıksız sürecek. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz projeler yapacak olduğumuz hizmetlerin sadece bir kısmı. Projelerimizi seçim sürecine kadar belirli aralıklarla açıklayacağız. Esnafımız artık yalnız olmayacak, her alanda odaları yanlarında olacak." ifadelerini kullandı.






alaşehir madeni sanatkarlar odası hüseyin özbek alaşehir esnaf alaşehir