Eşme'de Tehlikeli Gerginlik

İlçede yaşayan vatandaşların darp edildiği iddiasıyla ayaklanan Uşak'ın Eşme ilçesindeki vatandaşlar, Suriyelilerin evini bastı. Tehlikeli gerginlik uzun süre kontrol altına alınamadı.

Reklam
Reklam

 

Olay 16 Aralık Pazar günü akşam saatlerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre Uşak'ın Eşme ilçesinde yer alan pazar yerine gitmek isteyen Özgür E. ve Evren K., pazar yeri yakınlarında Suriye uyruklu olduğu iddia edilen kişilerle sözlü tartışmaya girdi.

Henüz bilinmeyen sebepten dolayı çıkan sözlü tartışmanın ardından kavgaya dönüşen olayda, sayıca üstün olan Suriye uyruklı kişiler daha sonra 20 kişilik arkadaş grubunu da olay yerine çağırarak Özgür E. ve Evren K.'yi feci şekilde darp etti.

Kavgada çeşitli bıçak ve sopa kullanarak Eşmeli 2 vatandaşı ağır yaralayan Suriye uyruklu şahıslar daha sonra olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Özgür E. ve Evren K., Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, olayı duyan Eşme halkı ise Suriyelilere karşı ayaklanarak, ilçede ikamet ettikleri evleri bastı.

Gencinden yaşlısına ilçede bulunan vatandaşlar ellerindeki sopalarla Suriye uyruklu şahısların evleri önünde toplanırken, güvenlik güçlerinin de topluluğa müdahale edemediği belirtildi.

Ambulanslarla hastaneye kaldırılan Özgür E.'nin durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesini koruduğu belirtilirken, yanında bulunan arkadaşı Evren K.'nin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

Son edinilen bilgiye göre 22.30'da ilçede bulunan Suriyelilere karşı başlatılan ayaklanmanın, 17 Aralık Pazartesi 00.00 itibariyle de devam ettiği bildirildi.


eşme eşme suriyeli kavga uşak eşme suriyeli kavga