En Mutlu Günlerinde Büyük Şok! 9 Kişide Koronavirüs Çıktı

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'dan Kütahya'ya kız istemeye giden aile hayatının şokunu yaşadı. 9 kişinin Koronavirüs testi pozitif çıktı.

Reklam
Reklam

 

Kız isteme merasiminde Koronavirüs şoku yaşandı. Aileler, kız isteme merasiminden sonra toplu bir şekilde yemek yedi. Sabah saatlerinde ise Koronavirüs belirtileri görülmesi üzerine yapılan testlerde bir çok kişide Koronavirüs çıktı. 

Manisa'dan, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine kız istemek için gelen aile, dünürlerine konuk oldu. Akşam kız isteme merasiminin ardından iki aile birlikte yemek yediler. Sabah saatlerinde ise aile fertlerinin bazılarında Koronavirüs belirtileri görülmesi üzerine kız isteme merasimine katılanlara Covid-19 testi yapıldı.

Yapılan testlerde iki aileden toplam 9 kişinin Koronavirüs taşıdığı tespit edildi. Tavşanlı İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekiplerince yapılan araştırmada merasime katılanların 6 farklı binada oturduğu tespit edildi. Testleri pozitif çıkan vatandaşlardan bazılarının hastanede tedaviye alındığı, ağır belirtiler görülmeyenlerin ise Tunçbilek Misafir Evi’ne yerleştirilerek izole olmaları sağlandığı kaydedildi.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, kız isteme merasiminin ardından vakaların görüldüğünü söyleyerek, ''Manisa'dan bir aile, kız istemek için Tepecik beldesindeki bir ailenin evine gelmiş. Kız isteme merasimi nedeniyle de akrabalar toplanmış ve misafirlerle birlikte toplu yemek yenmiş. Bir süre sonra aileden bazı kişilerde koronavirüs belirtileri görülmesi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri hemen çalışma yaptı. Bunun neticesinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olarak vaka sayılarında meydana gelen artışın önünü kesmek, süreğen hale gelmesini engellemek için birbiriyle akraba olan bu kişilerin yaşadığı binaları tespit ederek karantinaya aldık” dedi.

manisa koronavirüs kütahya koronavirüs manisa kız isteme koronavirüs