Eğitim Alan Kursiyerler Araç Üzerinde Uygulama Yaptı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Halk Eğitimi  Merkezi Müdürlüğü tarafından  Meslek Edindirme kursları kapsamında Frigorik Araç ve Araç Klima Bakımcısı Kursu açıldı. Kurs Teorik ve uygulamalı olarak yapılacak.  

Tesisat ve İklimlendirme Alanı öğretmeni Özgür Türk Tükenmez tarafından verilen kursa  24 Oto Elektrikçi ve Oto Tamir ustası katılıyor. Sümer Oral Mesleki Eğitim Merkezi eğitim salonunda verilecek olan kurs  968 saat sürecek. 

Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından  968 saatlik Frigorifik Araç ve Araç Klima bakımcısı kursu açıldı. Kursa Alaşehir sanayisinde çalışan oto elektrikçileri ve oto tamircileri katılıyor.  24 Oto elektrikçi ve oto tamir ustalarının katıldığı 968 saatlik Frigorifik Araç ve Araç Klima bakımcısı kursu  teorik ve uygulamalı olarak yapılıyor. 

Teorik derslerin yanı sıra , uygulamalı olarak verilen kursun, ilk uygulamalı dersi sanayi sitesinde yapıldı.  24 kursiyer uygulama derslerini sanayi sitesindeki bir oto elektrik ve klima atölyesinde yapıldı. İlk uygulamalı  derse Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun’da katıldı.  
Kursiyer Ali Koca, bu kursta hem teorik hem de uygulamalı olarak yeni bilgiler öğrendik, kurs sonunda ustalık sınavına da girebileceğiz. Bizim için çok iyi olacak. 

Kursiyer Mustafa Kayaslan, kursta müşterilerimizle daha iyi iletişim kurmayı öğreniyoruz, klima gazının çevreye ne kadar zarar verdiğini öğrendik, bundan sonra daha dikkatli şekilde kullanacağız, dedi.   

Kaymakam Uçgun, Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzce Meslek edindirme kurslarımıza bir yenisi eklenerek, gençlerimizin ustalık ve usta öğreticilik almasına çok büyük katkı sağlayacak 968 saatlik Frigorifik Araç ve Araç Klima bakımcısı kursu açıldı. 24 Kursiyerimiz aynı zamanda ilçemizde oto tamir ve oto elektrik sektöründe faaliyet gösteren meslek elemanları. Katıldıkları bu kursla araç ve Frigorifik araçlara Klima montajcısı olarak ustalık belgesi almaya hak kazanacaklardır.  İlçemizde eksik olan bu sektöre eleman yetiştirilmiş olacaktır, diyen kaymakam Abdullah Uçgun,  burada Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılmış olan klima,bakım, montaj kursunun uygulamalı eğitimi için buradayız. Kursa katılan kursiyerler bu eğitimin sonunda ustalık belgesini almış olacaklar. Zaten arkadaşlarız sanayide kalfa olarak bu mesleği icra ediyorlar. Bizim öğretmenlerimizde onlara işin teknik yönlerini, yeni teknolojileri öğretiyorlar. Kurs sonunda Alaşehir’in iyi ustaları olacaklar.  Arkadaşlara başarılar diliyorum.  Her yerde olduğu gibi Alaşehir’de de insanların arzu ettiği şey, bir ustaya ihtiyaçları olduğunda , işin hakkını veren ustayı bulabilmek.  Bu ustalardan olacağınızı düşünüyorum.  İşinin hakkını veren ustalardan olmanızı dileyerek, başarılar diliyorum.  Buradan ilçemizin eleman ihtiyacına göre kurslar düzenleyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum, dedi. 

Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, ilçemiz genelinde açtığımız meslek edindirme kurslarımızla sektöre eleman temini sağlamaya çalışıyoruz. Öncelikle ilçemizin gençlerine yönelik meslek kursları açmaya önem veriyoruz. Açtığımız 968 saatlik Frigorifik Araç ve Araç Klima bakımcısı kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimiz; Frigorifik araç soğutma grubu montaj işlerinde, Frigorifik araç periyodik bakım işlerinde, Araç klima montaj ve bakım işlerinde, Soğutma cihazları, parça ve malzeme satış işleri vb. yerlerde çalışabileceklerdir. Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, 73 Alanda 3780 Farklı türde kurslardan ilçemizde hayata geçirmeye devam ediyoruz, dedi.

alaşehir halk eğitim alaşehir kurs alaşehir sanayi araç klima oto klima