Edebiyat tutkunu Alaşehirli genç kitap çıkardı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de uyuşturucu ve trafik kazası gibi iç karartırıcı haberler ile gündemimiz sürekli meşgul olurken, ilçe gençliği adına umut veren bir haber bizlere moral oldu. Alaşehir'de iki yıl süren çalışmanın sonunda "SIĞ" adlı felsefi eseri yazan 22 yaşındaki edebiyat tutkunu genç kitabının yayınlanmasının heyecanını yaşıyor.

Reklam
Reklam

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehirli genç yazar Görkem Koşpınar, ilk kitabı SIĞ ile edebiyat dünyasına adım attı. Lisede öğretmeninin yazmaya teşvik etmesi ile denemeler yazmaya başlayan yetenekli genç, ikinci kitabı için çalışmalara başladı bile.

Kitap okumayı çok seven genç yazarı, yazmaya öğretmenleri ve ailesinin teşvik ettiğini belirten Görkem Koşpınar; "Kitabı yazmadan önce de zaten kısa hikâyeler ve denemeler yazıyordum. Tabi bunda öğretmenim ve ailemin çok büyük etkisi var. Onların teşviki ile yazmaya başladım. Kitabı yazmaya ise iki sene önce başladım. İlk başta geçici bir heves gibi gelmişti ama yazdıkça ve eser olgunlaştıkça ortaya güzel bir kitabın çıkacağı netleşmeye başlamıştı. Ve yazmaya devam ederek kitabımı tamamladım" dedi.

Üniversiteye hazırlanan ve öğretmen olmayı istediğini belirten Koşpınar, "Hayalimde Felsefe Öğretmenliği var ama öğretmen olsam bile yazmayı bırakmam. Kendi mesleğimin yanında yazarlığa sürekli devam edeceğime eminim. Hatta belki mesleğimle yazılarımı birleştirip mesleğimle ilgili kitaplar yazmaya bile başlayabilirim. Mesleki alanda olmasa bile deneme yazılarıma kesinlikle devam ederim. Çünkü yazdığınız kitap sizin bir parçanız gibi oluyor. Bunu bilmek, benim için gurur verici tarifsiz bir his. Bir eser ortaya çıkıyor ve bunu elinizle tutmak bile bambaşka bir his. Çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.

Kendisi gibi yazı yazmak isteyen ama fırsat bulamamış gençlere de tavsiyelerde bulunan genç yazar, okumak ile yazmanın birbirine bağlı olduğunu belirterek, "Yazmak için önce bol bol okumalıyız. Çok okuduğunuz zaman zaten bazı şeyler kendi kendine gelişiveriyor. Ufkunuz genişliyor ve hayal dünyanızda yeni kapılar açılıyor. Yazmak isteyenlerin bir an önce hayallerini gerçekleştirmelerini tavsiye ederim. Kendiliğinden olan bir iş değil bu. O yüzden sıkılmadan işin arkasından koşmalarını ve çok çabalamalarını söylerim. Çünkü gerçekleştirdikleri takdirde tadacakları duygu paha biçilemez" dedi.

alaşehir alaşehir kitap yazarı alaşehir haber sitesi görkem koşpınar