Düğüncüler, Bu Haber Sizin İçin

Alaşehir Manşet Haber - Normal şartlar altında Alaşehir'de, havaların ısınması ile birlikte düğün sezonu da yavaş yavaş başlayacaktı. Ancak Koronavirüs nedeniyle, hayatımızda her alanda değişiklik yaşanırken, düğünlerde yasaklanmıştı. Bu yasak 1 Temmuz'da kalkacak. Peki, yasak sonrası süreçte nelere dikkat edilecek?

Reklam
Reklam

 

Koronavirüs sebebiyle kapatılan düğün salonları 1 Temmuz itibariyle açılıyor. Düğün salonlarının yeniden açılması kararı sektörü de şimdiden canlandırdı. Özellikle mobilyacı ve gelinlikçilerde hareketlilik başladı. Düğünlerin nasıl yapılacağı ise merak konusu.

Bu süreçte düğünlerin sosyal mesafeli, maskeli olacağı, içeri girenlerin ateşinin ölçüleceği ve sık şekilde dezenfektan kullanacağı düşünülüyor. 

Öte yandan düğün sürecinde fiziki mesafelere dikkat edilecek. Takı merasimleri yakaya değil, kutu ya da zarfa koyulacak. Oyunlar ise mümkün olduğu kadarıyla teması olmayan oyunlar olacak. 

Koronavirüs sebebiyle yakın temasın olduğu yerlerden biri olan düğün salonları kapatılmıştı. Düğünlerini iptal eden ya da erteleyen pek çok çiftin için müjdeli haber dün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısının ardından 1 Temmuz itibarıyla düğün salonlarının açılacağını duyurdu. Yeni sezonda, Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerin nasıl yapılacağı merak konusu olurken, konu ile ilgili henüz bir genelge yayımlanmadı. 

alaşehir koronavirüs düğün koronavirüs düğün genelge