Dolu, Tarım Arazilerini Vurdu

Alaşehir Manşet Haber - Manisa ve çevresinde dün meydana gelen dolu yağışı bir çok meyveyi ağacında vurdu. Saruhanlı'da üzüm bağları, Demirci ve Selendi yöresinde ise kiraz ağaçları dolu yağışından dolayı zarar gördü. Etkili dolu yağışı üzüm bağlarında da üreticiyi büyük zarara uğrattı.

Reklam
Reklam

 

Ege genelinde ani ısı değişimi, üzüm bağları ve meyve bahçelerini vurdu. Manisa'da meyve bahçeleri, kavurucu sıcağın ardından peş peşe gelen dolu yağışından olumsuz etkilendi.

Manisa'da dün öğle saatlerinde etkili olan dolu üzüm bağlarında zarara yol açtı. Bağlarda incelemelerde bulunan üzüm üreticileri, rekolteden endişe duyduklarını belirttiler. Alaşehir’de ise Kemaliye ve Toygar Mahallelerinde dolu yağışı etkili oldu. Alaşehir İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemelerde ise zarar tespit edilmedi. 

“Saruhanlı'da Bağlarda yüzde 70’e varan hasarlar meydana geldi”

Dolu hasarı nedeniyle bağlardaki üzümlerin yerlere döküldüğünü belirten Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, “Dün 1 Haziran 2020 tarihinde saat 12.00’den sonra başlayan yağmur neticesinde ve yağmurdan sonra dolu yağışı meydana geldi. Dolu yağışı ardından bağlardan yüzde 60’a, yüzde 70’e varan hasara meydana geldi. Bu tabi ki üzüm rekoltemizi etkileyecek Allah yardımcımız olsun. Buradan zarar gören çiftçilerimize sesleniyorum. Hemen sigorta acentelerine başvurup hasarlarını bildirsinler. Sigorta acenteleri de gelip en kıza zaman bu yerleri kontrol etsinler. En büyük tesellimiz TARSİM sigortalarının olması, TARSİM eksperlerinin müracaat edip, sigorta acentelerinin gelip burada inceleme yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.



saruhanlı dolu manisa dolu üzüm bağı dolu