Depremden Sonra Ortaya Çıkan Yarıktan Zehirli Su Akıyor

Alaşehir Manşet Haber - Denizli'de Mart ayında meydana gelen deprem sonrası oluşan yarıklardan zehirli su çıktığı iddia edildi.

Reklam
Reklam

 

Edinilen bilgiye göre Mart ayında meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Denizli'nin Acıpayam ilçesine yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan Pamukkale’nin Pınarkent Mahallesi’nde bulunan bir fabrikanın bulunduğu bölgede yarıklar meydana geldi.

Beş ayrı bölgede meydana gelen yarıklardan zehirli su çıkmaya başladı. Yoğun tortusu ve kokusuyla dikkat çeken suyun insan sağlığını tehdit ettiği öğrenildi. 

Koyu rengi ve keskin kokusuyla depremden bu yana toprak altından çıkarak akan su, insan hayatını ve çevreyi de tehdit ediyor.

Geçtiği yerlerde kalın bir tortu tabakası bırakan suyun nereden ve nasıl geldiği bilinmiyor. Bölgedeki fabrika sahipleri çareyi, depremle oluşan yarıklardan gelen suyun çıktığı yerleri iş makinesiyle kazmakta buldu ancak suyun akışı daha da hızlandı.

Depremden bu yana kesilmeden akan su, çevreyi kirletmeye de devam ediyor. Suyun geçtiği yerlerde fabrika sahipleri, durumu tüm yetkili kurumlara bildirdiklerini belirterek duyarsızlığa isyan etti.

Zehirli suyun bir fabrikanın atıklarını yer altındaki kaynak suyuna karıştırdığı, bunun da depremle birlikte ortayla çıkan yarıktan gün yüzüne çıktığı sanılıyor.

denizli denizli haber denizli acıpayam deprem denizli acıpayam deprem sonrası zehirli su