Dededen toruna ata mirası, Alaşehir'in en eski ayakkabı dükkanı 

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir’de 1951 yılında mesh ve ayakkabı üretimi ile faaliyete geçen ilçenin en eski ayakkabıcılarından olan Ayçiçek Kundura, yarım asrı geçkin süredir aynı dükkanında müşterilerine hizmet veriyor. 1951'den beri ayakkabıcılık mesleğini icra eden Ayçiçek ailesinin son temsilci Sedat Ayçiçek, dedesinden gördüğü mesleği aynı ilgiyle devam ettirmeyi sürdürüyor.

Alaşehir'de oturan Ayçiçek ailesi 3 kuşaktır ayakkabıcılık yapıyor. Aile ata mesleğini yaklaşık 72 yıldır devam ettiriyor. Soğuksu Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde ayakkabıcı esnafından Hikmet Ayçiçek (67), çocukluğundan bu yana hep bu dükkanda olduklarını belirterek, "Babam Süleyman Ayçiçek bu dükkanı 1951 yılında açtı. O yıllar mesh ve ayakkabı üretimi yapıyordu. Bende kendimi bildim bileli hatta yürümeye başladığım 3 yaşlarımdan bu yana hep bu dükkandaydım. Çocukluğum gençliğim kısacası bu dükkan bizim hayatımızın bir parçası. Mesleği babamdan öğrendim ve 64 yıldır aynı dükkanda müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Biz mesleği babamızdan devraldık ve artık yaşlandık şimdi ise oğlum ve gelinim ile birlikte işleri devam ettiriyoruz. Neredeyse bir asırdır bu ayakkabı dükkanı aralıksız olarak faaliyetini sürdürüyor. Mesleğimizi seviyoruz, ömrümüz elverdiği müddetçe de işimizin başında olacağız" ifadelerini kullandı.

Dedesinden babasına, babasından da kendisine aktarılan ayyakkabıcılık mesleğini severek yapan Sedat Ayçiçek ise, "dedem Süleyman Ayçiçek'in 1951 yılında kurmuş olduğu bu mağazamızda babam ve eşim Mine Ayçiçek ile birlikte vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. 72 yıl önce dedemin mesh ve ayakkabı üretimi ile başladığı bu serüven şuan biz torunlarına kadar ulaştı. Bize atamızdan kalan en büyük ve en değerli miras. Uzun yıllar aynı dükkan ve aynı adreste esnaflık yapmanın duygusu çok daha farklı oluyor. Dükkanımızın her bir köşesi büyüklerimizin hatıraları ile dolu. 72 yıldır değişmeyen adresimizde eşim ile birlikte hizmet kalitemizi daha da arttırarak atalarımızdan kalan bu emaneti en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Allah bizlere ömür verdiği sürece de bu böyle devam edecek" ifadelerini kullandı.




alaşehir ayakkabıcı alaşehir ayçiçek kundura alaşehir en eski esnaf alaşehir esnaf