Dededen toruna 3 kuşak aynı okuldan mezun

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Celal Şükrü Sayınsoy İlköğretim Okulundan mezun olan 1953 doğumlu Halil İbrahim Avcı'nın eşi, iki çocuğu ve torunları da bu okulda öğrenim gördüler. Okul yönetimi üç kuşak dede torunu aynı sınıfta buluşturarak anıları tazeledi. Yıllar önce mezun olduğu okulun sıralarında şimdilerde ise torununun okuduğunu ve yıllar önceki çocukluğunu yeniden yaşadığını belirten Avcı, "Yaklaşık 60 yıl önce bu sıralarda biz eğitim görüyorduk, aradan yıllar çok çabuk aktı geçti şimdi ise torunlarım benim okuduğum ve mezun olduğum sıralarda eğitim görüyor. Bu buluşma ile burada, yıllar öncesindeki çocukluk yıllarım gözlerimde canlandı. Ömür dediğimiz bir su misali aktı geçti adeta" dedi.

1953 doğumlu olan ve aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekatında kahramanca çarpışarak gazi olan Halil İbrahim Avcı Celal Şükrü Sayınsoy İlköğretim okulundan mezun oldu. Halil İbrahim Avcı ile birlikte hayat arkadaşı Ummuhan Avcı'da yine aynı okulda öğrenim gördü. Avcı çiftinin dünyaya gelen Ferit ve Ümran isimli çocukları da yine eğitimlerini burada tamamladılar. Son olarak Ümran Demir'in çocuğu Öykü Demir şimdi bu sıralarda kalem tutuyor ve öğrenim görüyor. Dededen toruna üç kuşağın aynı okulda eğitim almalarının ve bir vesile ile üç kuşağı bir arada bulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Celal Şükrü Sayınsoy İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Ekici, "Halil İbrahim amcamız ve saygıdeğer eşleri okulumuz sıralarında eğitim görmüşler ardından iki evlatları da yine bizim okulumuzda eğitim almışlar. Şimdi ise Halil İbrahim amcamızın torunları bizlere emanet" dedi. 

"Geçmiş ve geleceği bir arada buluşturmak gurur verici"

Celal Şükrü Sayınsoy İlköğretim Okulu'nun ilçenin en köklü okullarından biri olduğunu ifade eden Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "Halil İbrahim amcamız ve değerli eşleri buradan mezun olmuşlar. Ardından çocukları ve şimdi ise torunları. Geçmişi ve geleceği bir arada buluşturmak bu olsa gerek. Burada okuyan kızımız diğer tüm öğrencilerimiz ile birlikte bizlere emanet. Bu eğitim kurumlarımızdan nice doktor, mühendis ve hemşireler çıktı. Burada eğitim gören yavrularımız da mezun olduklarında hepsi iyi birer okula gidecek ve en iyi üniversiteleri kazanıp birer meslek sahibi olacaklar. Ardından memleketimize en iyi hizmeti verebilmek için mücadele edecekler. Öğretmenler olarak bizler için en büyük mutluluk kaynağı da bu manzara oluyor" dedi.

"İlçemizde eğitim kalitesi her geçen gün yükseliyor"

Geçtiğimiz yıl yapılan LGS sınavlarında Manisa'nın bir çok büyük ilçesi sınavdan birinci çıkaramazken, ilçemizde devlet okulunda okuyan öğrencimizin birincilik alarak hepimizi gururlandırdığını belirten Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "Geçtiğimiz yıl yani 2021 - 2022 LGS sınavında binlerce öğrenci içerisinden Manisa'dan beş öğrenci sınav birincisi çıktı. Bu beş öğrenciden biri Alaşehir'den. İlçemizde eğitim kalitesini arttırmak için sürekli çalışıyoruz. Sınavlarda öğrencilerimizin almış oldukları başarılı sonuçlar ile de bunun meyvelerini almış oluyoruz. Yakın zamanda açık lise, açık ortaokul, ehliyet, kalfalık ve ustalık ile bakanlıkça uygun görüldüğü takdirde, yardımcı personel, memur ve şeflik sınavlarına girecekler için ilçemizde e-sınav merkezimizi hizmete aldık. Öğrencilerimiz bu sınavlara girebilmek için artık başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacaklar. Kendi ilçelerinde rahat bir şekilde sınavlarına girebilecekler. İlçemizde ayrıca yetenekli çocuklarımız için Bilim ve Sanat Merkezini açtık. Alaşehir için iyi bir fırsat olan Bilim ve Sanat Merkezinin açılmasıyla zihinsel, görsel ve müzik gibi özel alanlarda yetenek ve beceriye sahip olan öğrencilerimiz yeteneklerini burada geliştirebilecekler. Daha önce bu yetenekli öğrencilerimiz en yakın ilçe olan Salihli'ye gidip gelmek zorunda kalıyorlardı. Maalesef bir çok veli bu yol problemi yüzünden çocuğunu buralara gönderemedi.  Bilim ve Sanat Merkezi'nin Alaşehir'de faaliyete girmesiyle birlikte ilçemizdeki yetenekli öğrencilerimizi keşfedip yeteneklerini burada geliştirmelerini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"Üniversite sınavı Alaşehir'de de yapılmalı"

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, her yıl Alaşehir ve komşu ilçe Sarıgöllü öğrencilerin Salihli'de sınava girmek zorunda kaldıklarını ve sınavların Alaşehir'de de yapılabilmesi için uzun süredir çalıştıklarını belirterek, “Her yıl Alaşehir ve komşu ilçemiz Sarıgöl başta olmak üzere 8 ilçe öğrencileri Salihli'de sınava girmektedirler. Geleceklerinin belirleneceği önem derecesi çok yüksek olan lise son sınıf öğrencilerimizi, trafik yoğunluğu, yol stresi gibi etkenler motivasyonunu olumsuz yönde etkileyecektir. Verilere göre geçen yıl Salihli'de yaklaşık 7 bin 500 öğrenci sınava girmiş. Öğrencilerimizin yaş itibari ile ilkokul binalarında sınavlara girmeleri başarıyı olumsuz yönde etkilemektedir. Manisa'da 100 bin nüfusu aşan ve üniversite sınavlarının yapılmadığı tek ilçe Alaşehir'dir. Sınavların Alaşehir'de yapılması halinde hem öğrencilerimiz fiziki olarak uygun binalarda sınava girecekler hem de trafik, yol stresi yaşamayacaklardır. Ayrıca sınavların Alaşehir'de yapılması ile başta Alaşehirli öğrenciler olmak üzere Sarıgöl, Eşme, Buldan, Kula, Salihli ilçesinin bir kısmında yaşayan öğrencilerimizde yararlanmış olacaklar. Müdürlüğümüz tarafından konu ile ilgili yazılan talep dilekçesi Alaşehir Kaymakamlığı kanalıyla, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderildi. Rektörlükten gelecek cevabı bekliyoruz. Her yıl Alaşehir ve Sarıgöl'den ortalama 2 bin 500 – 3 bin civarı öğrenci bu sınava giriyor. Öğrencilerimizin daha verimli bir sınav geçirebilmeleri bunun sonucunda da daha iyi üniversiteleri kazanabilmeleri için bu konuyu önemsiyoruz" dedi.

alaşehir ilçe milli eğitim alaşehir ilçe milli eğitim müdürü alaşehir ilçe milli eğitim müdürü hüseyin güneş alaşehir celal şükrü sayınsoy okulu