Çocuklarda birçok rahatsızlık için uygulanılan Talentosound artık Alaşehir'de de yapılıyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Özel Haber - Yurt dışında yaygın olarak kullanılan, ülkemizde ise yavaş yavaş etkin olarak kullanılmaya başlayan “müzikle terapi” tedavisi artık Alaşehir'de de yapılıyor. Bu yöntem ile çocuklarda öğrenme zorluğu,dil ve konuşma bozuklukları, hiperaktivite, otizm ve diğer zihinsel rahatsızlıklarda etkili sonuçlar elde ediliyor.

Ülkemizde de tedavi alanında kullanılmaya başlayan Talentosound terapi yöntemi Alaşehir'de de uygulanıyor. Alaşehir'de çocukların tedavisinde kullanılan ve bu uygulama ile başarılı sonuçlar elde edilen Talentosound nörolojik müzik terapisinin amacını, tedavide nasıl bir yöntem izleneceğini ve hangi çocuklar üzerinde daha etkili sonuçlar elde edildiğini Psikolog Mehmet Soyer açıkladı. 

Talentosound nörolojik müzik terapisinin yapı olarak terapi ,müzik, frekans ve telkin olmak üzere 4 bileşimden oluştuğunu belirten Psikolog Mehmet Soyer; "Talentosound, dil ve konuşma bozuklukları , dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, öğrenme güçlükleri gibi sorunlara yönelik biz psikologların uyguladığı özel bir uygulamadır. Uygulamamız tamamıyla çocukların problemlerine yönelik özel olarak hazırlanmaktadır. 6 hafta süren bu uygulama günlük 1 saatlik dinletiler eşliğinde toplamda 42 saat sürmektedir. Terapi başlangıcında ön değerlendirme testleri yapılmaktadır. Böylelikle güncel durum testler yoluyla öğrenilerek eksik veya sorun olarak görülen duruma göre dinletiler oluşturulur. 6 haftalık terapi ve Talentosound ile birlikte danışanın güncel durumunu tekrar test yoluyla değerlendirilerek ilerlemeler test sonucunda görülmektedir" ifadelerini kullandı.

DEHB tanısı almış çocukların “dürtüsellik”, “hiperaktivite” ve dikkat eksikliği boyutlarında güçlük yaşadıklarını belirten Psikolog Mehmet Soyer; "Bu durum bazen çocuklarda bir boyutta olabileceği gibi birden fazla boyutta da güçlük yapabilmektedir. Genel anlamda DEHB tanısı almış çocuklarda (DEHB, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu adı verilen bir durumu ifade eder) birden fazla boyutta yoğun olmasa da karma belirtiler görülmektedir.
Talentosound ile farklı frekans  içeren dinletiler ile prefrontal kortekste oluşan nöronal iyileşmeler sayesinde semptomlarda azalmalar görülmektedir" dedi.

Detaylı Bilgi Almak İçin: 0542 778 61 58 numaralı telefonu arayabilirsiniz.


müzikle terapi talentosound nörolojik müzik terapisi dil ve konuşma bozukluğu tedavi yöntemleri dikkat eksikliği tedavi yöntemleri hiperaktivite bozukluğu tedavi yöntemleri