Çiftçinin Bir Yıllık Emeği Heba Olacaktı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de her sene olduğu gibi bu sene de dolandırıcılar kol geziyor. Bir kamyon dolusu üzüm, çiftçinin dikkati, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun desteği ile dolandırıcıların elinden son anda kurtarıldı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir İlçe merkezine 19 km uzaklıktaki Subaşı Mahallesi’nde üzümünü satan bir üretici, parasını alamayınca üzüm kamyonunu bırakmayarak, belediye başkanından yardım istedi. Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun zabıta ekiplerini göndermesi üzerine, üzüm alıcısı görünümlü dolandırıcılar olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. 

Subaşı Mahallesi’nden Zeliha Baştürk isimli vatandaş, peşin satış olarak anlaştığı üzüm parasını alamayınca üzüm yüklü kamyonun kantardan çıkışını engelledi. Alaşehir belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’ndan yardım istedi. Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, zabıta ekiplerini olay yerine gönderdi. Üç kişi olan üzüm alıcıları zabıta ekiplerini görünce olay yerinden araçlarına binerek kaçtı.

Dolandırılmaktan Son anda kurtulan Zeliha Baştürk isimli vatandaş, "Üzümümü satarken alıcılar ile peşin satış olarak anlaşmıştık, kantara girdikten sonra kantarda paramı vereceklerdi. Kamyon kantardan yola çıkmak için hazırlanırken paramı istedim. Ancak paranın bir kısmını şimdi, kalan 25 bin TL’yi ise daha sonra vereceklerini söylediler. Anlaşmamızın peşin olduğunu, paramı almadan kamyonu kantardan çıkarmayacağımı söyledim. Hemen Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nu arayıp yardım istedim. Sağolsun başkanımız ilgilendi, hemen zabıtaları göndereceğini ve kamyonu bırakmamamı istedi. Kısa süre içerisinde zabıtalar geldi. Üzüm alan kişiler, karşılarında zabıtaları görünce araçlarına binip gittiler. Başkanımızdan Allah razı olsun bir yıllık emeğimiz zayi olacaktı" dedi.


alaşehir haberleri alaşehir üzüm hırsızları alaşehir son dakika haberleri alaşehir son dakika olay