Çiftçiler İçin Kredi Garanti Fonu

Alaşehir Manşet Haber - Köşe yazarımız Mehmet Salcıoğlu, vadesi gelen borçlarını ödeyemeyen çiftçilere, kredi garanti fonu sistemine benzer bir uygulama ile sıcak para sağlanması ile hayat kurtarıcı formül geliştirilmesi gerektiğini gerektiren yazı kaleme aldı.

Reklam
Reklam

 

Vadesi gelen borçlarını ödeyemeyen çiftçilere, kredi garanti fonu sistemine benzer bir uygulama ile sıcak para sağlanması hayat kurtarıcı formül geliştirilmesi gerek. 

Vadesi gelen borçlarını ödeyemeyen çiftçilere, kredi garanti fonu sistemine benzer bir uygulama ile sıcak para sağlanması hayat kurtarıcı olacaktır. Kamu bankaları ve tarım kredi kooperatiflerinin verdiği destekler yeterli düzeyde değil. Çiftçiler özel bankaların kapılarında âdete köle olmuş durumda. Bu bataklıktan çıkmak için herkes debelenmekte ancak mevcut sistem ile her kredi de daha da dibe gömülmekte.

KGF web sayfasında şu ifade yer almakta “KOBİ tanımını haiz olan diğer işletmeler gibi esnaf ve sanatkârlar, serbest meslek mensupları, tarımsal işletmeler ile çiftçiler de KGF kefaletinden yararlanabilmektedir.”Bu konu umutlu bir temenni olarak hayatına devam etmemeli, düşük faizli krediler ile çiftçilere bu imkânlar tanınmalı.

COĞRAFYA KADER MİDİR?

Sosyolojinin öncülerinden kabul edilen 14. yüzyıl düşünürü İbn-i Haldun'un "coğrafya kaderdir" sözünü her anımsadığımda kaderimiz iyi de, arkadaş çevremiz kötü herhalde diyerek hayıflanırım. Dağların denize dik uzanmadığı, kışların ılık ve yağışlı geçmediği veya yazların asla kurak ve sıcak olmadığı bir coğrafyada hiçbir şey daha kolay olmayacaktı aslında.

Şimdiler de Ozan Güven’i Fİ adlı dizide, oynadığı karakter ile hatırlayan çoktur ancak bundan yıllar önce, en azından bizim evde, haberler dışında izlenebilen tek program olan İkinci bahar’da Ulaş adlı karakteri canlandırıyordu. Ulaş ve arkadaşı, İbn-i Haldun’un sözüne inat bu kadere razı olmayarak ABD ‘ye gitmeye çalışıyorlardı. Aradan yıllar geçti Amerika buraya gelmedi ama tek tuşla ulaşılabildi, sadece elimizdeki telefon ile ulaşmak mümkün oldu yani fiziki olarak nerede olduğunun bir önemi kalmadı.

İLTİFAT DEĞİL İFTİRA

Beren Saat’in instagramdan sürekli gönderme yapması gibi davranmadan sadede gelmek istiyorum. Bulunduğumuz coğrafya tarım için bir şans, kıymetini bilmeli. 15 günlük kısa geziler ile Avrupa’ya gidip ama oralar çok farklı, fark kapanmaz diyen özentilere aldanmayın. 

Cemil Meriç, İbn-i Haldun'un için” İslam alemi'nin machiavellisi “ benzetmesine iltifat değil iftira demişti. Bu bakış açısından hareketle yaşadığımız bölge hakkında yapılan birçok kıyaslama iltifat değil iftira. 
 

çiftçi kredi garanti fonu çiftçi üzüm çiftçi çiftçi borç erteleme